StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘KRIVA‘ JE ZA SVAŠTA

Zekanović optužio Benčić zbog petardi, na Twitteru krenuo urnebesan trend: ‘Ubila je mamu Bambiju...‘

Piše JL
6. listopada 2023. - 15:54

Nakon što je prošlog mjeseca Možemo! poručio kako će na idućim parlamentarnim izborima svoju saborsku zastupnicu Sandru Benčić kandidirati za premijerku, ona se odmah našla u fokusu interesa hrvatske javnosti.

Tako se tijekom rujna ispostavilo da je Benčić napravila propust u imovinskoj kartici - naime, nije prijavila da plaća najamninu za stan u kojem živi. Ona je istovremeno vlasnica drugog stana koji iznajmljuje te je prihod koji od toga dobiva uredno upisala u imovinsku karticu. No, najamninu koju plaća u stanu k kojem živi sa suprugom i djecom propustila je na vrijeme upisati što je u međuvremenu ispravila. Štoviše, tada je samu sebe prijavila Povjerenstvu za sukob interesa.

Potom je prije dva dana na Benčić navalio i zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke Hrvoje Zekanović, koji u Saboru podržava vladajuću koaliciju. On je tada otkrio da je Benčić prije 22 godine prodavala petarde zbog čega je prekršajno prijavljena. Premda je izrekao samo inicijale, Zekanović je očito aludirao na Benčić.

Ovo naglo otkrivanje "prljavih tajni" zastupnice Možemo!, naročito u kontekstu većih afera s kojima se ove godine suočila vladajuća stranka (HEP-ovo prodavanje plina po cijenama znatno nižim od nabavnih, propust ministra Grlića Radmana da prijavi 2 milijuna eura dobiti od dividende u imovinskoj kartici, prepiska između bivše državne tajnice Josipe Čuline i bivše ministrice Gabrijele Žalac o pogodovanju jednoj tvrtki...), nagnalo je mnoge korisnike Twittera da se počnu sprdati s "grijesima" Sandre Benčić.

Na toj društvenoj mreži, sada rebrendiranoj kao X, mnogi korisnici počeli su ironično, a ponekad i duhovito, optuživati Benčić za sve i svašta. Ispod smo odabrali neke od postova koji su nam zapeli za oko.

- Navodno je Sandra Benčić Kevina ostavila samog doma, piše tako jedan korisnik aludirajući na čuveni film "Sam u kući" u kojem dječak Kevina roditelji zabunom ne povedu na odmor pa on stoga ostane sam u kući nekoliko dana.

Netko je pak napisao da je zločesta Benčić "Miši izvadila Dalmaciju iz oka" u očitoj aluziji na veliki hit Miše Kovača.

U glazbenom tonu je i objava da je "Škori dirala ravnicu". A slična je objava koja se referira na hit Prljavog kazališta "Mojoj majci", a u kojoj piše da je "Benčić probudila zadnju ružu hrvatsku". Da ne bi bilo referenca samo na domaće glazbenike, netko se sjetio i u medijima sveprisutne Aleksandre Prijović pa napisao da je Benčić "zakupila sva mjesta za njen četvrti koncert u Areni".

Tu je potom i grozna optužba da je Benčić "ubila mamu Bambiju". Jasno, optužena je i za izbijanje pandemije koronavirusa u postu u kojem je netko napisao da je "pustila među ljude prvog zaraženog šišmiša s wuhanske tržnice krajem 2019." Jedna korisnica posegnula je u povijest pa napisala da je "Benčić spalila Aleksandrijsku knjižnicu".

Ima i aktualnijih pa se tako Benčić optužilo i za suludo bujanje trave u Zagrebu (Iako valja biti pošten i reći da krivica za nepokošenu travu ide njenom stranačkom kolegi i gradonačeniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću).

Konačno, na svoj račun našalila se i sama Benčić koja je napisala da je "zeki sakrila potočić".

28. travanj 2024 23:35