StoryEditorOCM

Oporba noćila pred Markovim trgom zbog Turudića, a Benčić je izjavila: ‘Plenković se ruga građanima, vratit ćemo mu na izborima!‘

Piše JL
6. veljače 2024. - 21:25

Saborska zastupnica stranke Možemo Sandra Benčić u Dnevniku N1 televizije razgovarala je s reporterkom Jelenom Bokun o posljednjem medijskom istupu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i tome što i dalje ustraje u podršci sucu Ivanu Turudiću.

Zastupnici stranke Možemo na Markovom trgu su od podne, a poručili su da će ondje ostati cijelu noć, do sutra kada će se u Saboru glasovati o Turudiću za novog glavnog državnog odvjetnika.

“Niti je on ikad određivao što ćemo raditi niti će određivati. Mi smo ovdje da bi bili glas onih kojih mu žele pružiti otpor, posebno oko odluke o Turudiću, ali ne mogu jer im je oteo i Markov trg. Mi ovdje stojimo puna 22 sata, do sutra 10 sati ujutro”, najavila je Benčić.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix

Premijer je poručio da je parlamentarna većina jednoglasna u podršci Turudiću. “Jednoglasna sramota”, odgovorila je Benčić na to.

Nova TV izvijestila je da je na Markov trg u ranim večernjim satima bilo 200-tinjak građana. Pored članova stranke Možemo, Benčić je podržala i saborska zastupnica iz redova stranke Centar Dalija Orešković.

Stranka Možemo rekla je da ne zna hoće li nazočiti glasanju o glavnom državnom odvjetniku koje bi se trebalo održati u srijedu jer je "ionako već odlučeno tko će biti državni odvjetnik".

Nadalje, premijer Plenković je u više navrata kazao da sadržaj poruka objavljen u medijima nije važan.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix

“Nije važno što je Turudić u tri navrata lagao pred saborskim odborom za pravosuđe, nije važno što se družio s Mamićem nakon što je ovaj izašao iz istražnog zatvora i vozio se s njim po Zagrebu tri sata, nije relevantno što je lagao što je u odnosu s Rimac, što je odavao informacije iz istraga, nije relevantno što je 2015. odavao informacije ili utjecao čak na istragu da ne bude privedena, to sve nije relevantno jer, Bože dragi, kakve veze to ima s mjestom glavnog državnog odvjetnika?!”, komentirala je Benčić premijerove izjave.

Dodala je da se premijer ruga svim građanima zemlje kojima je poručio da Turudić nije lagao nego je bio reduciran u izričaju. “To je njegov odnos prema građanima i to ćemo mu vratiti na izborima”, kazala je Benčić.

Plenković je u utorak poslao i poruku DORH-u, poručujući im da se drže svojih ovlasti i nadležnosti, a da se ne petljaju u nadležnost Vlade.

“Bila je to jako direktna prijetnja DORH-u. Prijeti nama Turudićem, prijeti zaposlenicima DORH-a Turudićem, a njegova politika ‘ubij glasnika’ govori sve o njemu – nije mu bitna istina ni suština nego njegov imidž i zato su krivi oni koji govore o korupcijskim aferima, a ne oni koji ih čine”, rekla je Benčić za N1.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix

 

27. travanj 2024 09:23