StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAJLAKŠA ODLUKA

Ugodan, siguran, ekonomičan i ekološki prihvatljiv način grijanja i kuhanja. Otkrivamo vam sve prednosti zemnog plina

Piše Anamaria Mikulić/SPONZORIRANI SADRŽAJ
27. studenog 2023. - 09:00

Zima je pred vratima, a osim o zimskim radostima, sigurno ste već počeli razmišljati i o grijanju. S obzirom na kretanje cijena energenata, važno je dobro promisliti prije odabira sustava grijanja za kućanstvo. Ako vam je dosta smrzavanja čekajući da vam stan postigne ugodnu temperaturu i želite ekološki prihvatljivo rješenje za svoj dom, mi smo pronašli najbolju opciju. 

Zemni plin je idealan izvor topline za vas. Siguran, ugodan, ekonomičan i ekološki prihvatljiv – sve u jednom. Zamislite da vaš prostor postaje oaza topline u trenu, bez čekanja. Uz to, zemni plin je ujedno čisti energent s niskim emisijama, što znači da čuvate okoliš dok uživate u toplini svog doma. Kad su u pitanju financije, zemni plin bit će vaš financijski saveznik. Stabilne cijene omogućit će vam planiranje budžeta bez iznenađenja. Prednosti su jasne, pravo je vrijeme da prijeđete na zemni plin.

U odnosu na druga fosilna goriva, zemni plin je čistiji izvor energije. Glavni sastojak zemnog plina je metan, njegovim sagorijevanjem nastaje vodena para te proizvodi značajno manje emisija stakleničkih plinova i zagađenja zraka. Također, tehnologije proizvodnje i korištenja zemnog plina stalno se unaprjeđuju kako bi se dodatno povećala učinkovitost i smanjile štetne emisije.

Zemni plin se može pretvoriti u toplinu bez daljnje obrade te je toplinska energija dostupna odmah. Sustav upravljanja omogućit će vam kontrolu temperature u svakoj prostoji. Uz to, potrošnja zemnog plina može se precizno kontrolirati i mjeriti, što ga čini optimalnim rješenjem za toplinu bez prekomjernog opterećenja proračuna.

Možete zaboraviti na spremišta za drva, ugljen, ulje i plinske boce. Za razliku od drugih goriva, zemni plin ne zahtijeva posebno skladištenje. Cijela plinska infrastruktura je izuzetno sigurna i pouzdana, a dodatna prednost su i niski troškovi održavanja.

PRILIKA ZA PRIVATNE I POSLOVNE KORISNIKE

Bilo da je riječ o privatnom domu ili poslovnom prostoru, zemni plin je prilagodljiv i pouzdan izbor koji jamči učinkovito i održivo grijanje. Za privatne korisnike, zemni plin je efikasan i pristupačan izvor grijanja, pružajući toplinu i udobnost tijekom hladnih mjeseci. S druge strane, poslovni korisnici mogu uživati u kontinuiranoj opskrbi energije. Brzo grijanje prostora ključno je za održavanje ugodnog okruženja za klijente i zaposlenike. Uz to, zemni plin je ekološki prihvatljiv izbor, što može poboljšati imidž tvrtke u očima ekološki svjesnih potrošača.

Najbolji odabir za privatne i poslovne korisnike je tvrtka EVN Croatia, koja na temelju najsuvremenije infrastrukture opskrbljuje svoje matično tržište. Ova tvrtka kćer je austrijske korporacije EVN AG, koja posluje u 21 europskoj državi i opskrbljuje više od 14 milijuna korisnika. EVN Croatia u Dalmaciji posluje od 2009., na području Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Ličko-senjske županije, gdje na temelju 50-godišnje koncesije gradi plinsku distributivnu mrežu. Tvrtka je izabrana na temelju najbolje ponude, referenci i dugogodišnjeg iskustva u plinskoj industriji te na temelju pozitivnih financijskih i ekonomskih pokazatelja.

image
/EVN Croatia Plin d.o.o.

KORACI DO PRIKLJUČKA 

Do ugodnijeg života dijeli vas samo nekoliko koraka. Za privatne korisnike koraci do priključenja na EVN zemni plin uključuju potpisivanje pisma namjere, pripremu projektne dokumentacije, ishođenje energetskih uvjeta i energetske suglasnosti te potpisivanje Ugovora o priključenju i Ugovora o opskrbi. Kao što možete primijetiti, koraci su papirnate naravi. No ne trebate brinuti, prodajni tim je tu za vas i uvijek će vam rado pomoći. Da stvar bude još bolja, možete računati na pomoć ovlaštenog inženjera strojarstva oko pripreme dokumentacije i ishođenja dozvola. Jednom kada se odrade papiri, čeka vas značajno bolji komfor uz niže troškove i potpuni izostanak logističkih briga. 

Priključenje na zemni plin je vrlo jednostavno i za poslovne korisnike. Prodajni tim će dodatno olakšati proces te pripremiti ponudu koja će udovoljiti svim zahtjevima. Sve veći broj tvrtki, industrijskih korisnika, ali i javnih objekata koristi plin. Uzimajući u obzir ukupne troškove investicije, pogona i potrošnje, plinski grijači jeftiniji su od uljnih grijača, dizalica topline ili peleta. Uz zemni plin imat ćete manje posla i manje gnjavaže s transportom i skladištenjem, niže troškove održavanja, više prostora, sigurnu opskrbu i poštene cijene. 

POZITIVNA ISKUSTVA

Korisnici koji su dali svoje povjerenje EVN Croatia, danas se mogu pohvaliti smanjenjem emisija CO2, smanjenjem troška proizvodnje po proizvodnim jedinicama te pouzdanim i neograničenim zalihama energije u proizvodnom procesu. Također, ova investicija omogućila im je i znatne financijske uštede te da budu bez straha od mogućih prekida u proizvodnji. 

Zemni plin je spreman za budućnost i osigurat će siguran i zdrav okoliš za našu djecu. Zahvaljujući EVN Croatia, zemni plin omogućuje vrijedan život u Lici i Dalmaciji uz čist zrak, nisko zagađenje, bez prašine i s manje emisije CO2.

Količina energije gotovo je neograničena i izravno se isporučuje 24 sata na dan. Zemni plin moći ćete koristiti za grijanje, hlađenje, toplu vodu i kuhanje. Vaše kuće pretvorit će u domove, a poslovne prostore održavati na radnoj temperaturi tijekom cijele godine. Stoga ne čekajte, priključite se! 

28. travanj 2024 21:16