StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPrognoza vremena

U utorak pogoršanje s kišom i neverama a nakon toga čišćenja atmosfere slijedi vedra, svježija srijeda i opet topao četvrtak

Piše Šibenski hr.
30. lipnja 2024. - 21:43

Nakon vrućine, osvježenje stiže u drugom dijelu ponedjeljka s pljuskovima, nažalost i mogućnosti za grmljavinsko nevrijeme s jakim vjetrom i tučom, nestabilno će biti i u još svježiji utorak. - prognozira je za HRT Izidora Pelajića, mag. phys.- geophys.iz DHMZ-a.

Od srijede sve više sunčanog i uglavnom suhog vremena, uz rijetke slabe popodnevne pljuskove za koje raste vjerojatnost zajedno s porastom dnevne temperature.

A na Jadranu će u drugom dijelu tjedna većinom biti sunčano uz slab vjetar s mora i vrlo toplo ili vruće. Nestabilno početkom tjedna, na sjeveru već u ponedjeljak, u Dalmaciji osobito u utorak kad će nakon pljuskova na moru prolazno zapuhati jaka bura s kojom će osvježiti.

Na moru su moguće nevere. Osjetan pad temperature tek u noći na utorak s okretanjem vjetra. U Dalmaciji nastavak toplinskog vala. Nakon ponegdje opet i vrlo toplog jutra maksimalna će temperatura biti samo malo niža od današnje, oko 33 stupnja. Puhat će umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. U drugom dijelu dana raste vjerojatnost za lokalne pljuskove, međutim većina će prve munje vidjeti tek u noći na utorak.

Na moru u utorak nestabilno, osobito će u Dalmaciji biti izraženih pljuskova s grmljavinom. Zapuhat će bura, najjača na sjevernom dijelu. Već će u sunčaniju srijedu slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak, a od četvrtka opet toplije.

30. lipanj 2024 21:44