StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPrognoza vremena

U Dalmaciji nastavak hladnog vala do srijede, kada će ojužiti, ponegdje i s kišom

Piše Branimir Periša
17. siječnja 2021. - 20:06

U Dalmaciji nastavak hladnog vala, ali za razliku od nedjelje, prevladavat će sunčano, osobito prema jugu. Umjerena do jaka bura postupno će slabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura na obali uglavnom ispod 0 °C, a u unutrašnjosti Dalmacije i do -7 °C, a najviša dnevna većinom između 3 i 8 °C.prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Podjednaka najviša temperatura u ponedjeljak će biti i na jugu Hrvatske, a ujutro na obali oko 0 °C, u zaobalju niža. Prevladavat će sunčano uz većinom umjerenu buru koja će okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak.

U utorak ujutro na kopnu još prilično hladno uz moguću maglu, a zatim hladnoća popušta. Štoviše, dolazi do osjetnog zatopljenja uz djelomice sunčano vrijeme te umjeren jugozapadni i južni vjetar, koji u srijedu i četvrtak može ponegdje biti i jači. U gorju od srijede oblačnije, povremeno s kišom.

U utorak i na Jadranu još hladno jutro, a danju malo toplije uz jugozapadni vjetar te pretežno sunčano vrijeme, ponegdje s umjerenom naoblakom. Zatim od srijede više oblaka i mjestimice kiša, osobito na sjevernom Jadranu. Uz sve izraženiju južinu u drugom će dijelu idućeg tjedna postupno zatopliti."

 

26. travanj 2024 22:44