StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetlanac dobrote

Tommy pokrenuo veliku humanitarnu akciju: kupite li posebno označene proizvode, i vi ćete postati donator Klinike za dječje bolesti KBC-a Split

Piše Promo
26. siječnja 2021. - 12:06
Predstojnik Klinike za djecje bolesti Prof.dr.sc. Veselin Škrabić i dir. korporativnih komunikacija tvrtke Tommy Dario Mamić, predstavili su humanitarni projekt Budi prijatelj djece koji se organizira u svrhu obnove i preuredjenja Klinike za djecje bolesti KBC Split.  Tom Dubravec/Cropix

Nema onoga koji nije osjetljiv na dječju patnju, bolest, nevolju, tvrtka Tommy to odavno priznaje, pa su pokrenuli veliku humanitarnu akciju naziva "Budi prijatelj djece", u kojoj će se do 21. ožujka dio sredstava od svakog prodanog proizvoda, posebno odabranog i posebno označenog na polici, donirati splitskoj Klinici za dječje bolesti.

Ovo je nastavak hvalevrijedne akcije iz prošle godine, kada je trgovački lanac Tommy Klinici za dječje bolesti KBC Split donirao iznos od 323.566 kuna. Glavna misao vodilja je bila poboljšati uvjete boravka djece i roditelja u bolnici kroz preuređenje i obnavljanje postojećih prostora Klinike, te kupnju nove medicinske opreme i namještaja. Kako nam je kazao Dario Mamić, direktor korporativnih komunikacija Tommyja, izgledalo im je potpuno prirodno nastaviti tamo gdje su stali lani:

- Posebno nam je zadovoljstvo bilo primijetiti s koliko želje i volje su se i naši dobavljači priključili akciji. I naši kupci, naravno, koji pokazuju izraženu svijest, posebno su osjetljivi kada su djeca u pitanju. Očekujemo baš stoga kako ćemo postići još bolje rezultate ove godine - kazao nam je Mamić.

- Društvena odgovornost se pokazala, posebno izraženo kod hrvatskih, domaćih dobavljača - s ponosom je naglasio i dodao pojašnjavajući princip:

- Očekujem da će prikupljena sredstva biti iskorištena za unapređenje zdravstvenog sustava, doprinos boljem životu naših sugrađana. Svi Tommyjevi kupci će u svojim trgovinama vidjeti preko 330 proizvoda - posebno označenih - od kupnje kojih kuna odlazi na poseban računa, u poseban fond.

- Ovom prilikom se mogu zahvaliti trgovačkom društvu Tommy - postali su ne samo naši poslovni partneri već i naši prijatelji - rekao je predstojnik Klinike za dječje bolesti prof. prim. dr. sc. Veselin Škrabić, čiji tim kontinuirano radi na stvaranju što boljih uvjeta za liječenje i boravak djece u bolnici kroz edukaciju i stručno usavršavanje liječnika i medicinskih sestara.

Klinika, jasno je svima, ima središnji, strateški položaj, jer skrbi o životno ugroženoj djeci iz čak četiri županije, od Dubrovnika do Zadra, ali i većeg dijela Hercegovine. I ta je činjenica dodatno motivirala "Tommy", da kao tvrtka koja brine o svojim građanima jednostavno mora staviti na raspolaganje svoj poslovni potencijal.

Od novca kojeg su dobili iz prošlogodišnje Tommyjeve akcije - Klinika za dječje bolesti, kazala nam je njihova glavna medicinska sestra Ivanka Ercegović, u idućih će deset dana dovršiti oplemenjivanje prostora za boravak djece i njihovih roditelja, preciznije Odjela za novorođenčad i nasljedne bolesti metabolizma, koji ima pet soba i 15 ugovorenih kreveta.

24. travanj 2024 06:35