StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPrognoza vremena

Slijedi nam sve sunčanije i toplije vrijeme uz slab vjetar: prije toga za vikend još malo juga, u Zagori mogući i pljuskovi

Piše B. P.
27. travnja 2024. - 08:00

Pretežno sunčano bit će danas i na srednjem Jadranu, dok u unutrašnjosti Dalmacije može biti dnevnog razvoja oblaka uz malu vjerojatnost za kratkotrajnu slabu kišu ili pokoji pljusak. Najviša temperatura zraka oko 20 °C, uz slabo do umjereno jugo i južni vjetar te malo do umjereno valovito more. - prognozirala je među ostalim Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a za HRT

Podjednako pa i još sunčanije bit će na jugu Hrvatske, danju uz vjetar s mora. Najniža temperatura zraka između 10 i 13 °C, u unutrašnjosti niža, a najviša dnevna između 18 i 21 °C."

"Kraj ovog i početak sljedećeg tjedna obilježit će sunčano i sve toplije vrijeme uz uglavnom slab vjetar. Najviša temperatura zraka bit će između 23 i 28 °C, a i jutra će biti manje hladna, pa više ne treba strahovati od mraza.

Na Jadranu također većinom sunčano uz slab do umjeren vjetar, jugozapadni i južni, zatim i jugo te postupno toplije, i ujutro i danju.", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

07. svibanj 2024 16:11