StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpreminula u 67. godini

Slavna jugoslavenska glumica Neda Arnerić pronađena mrtva u stanu: bila je seks simbol bivše države, a mnogi je pamte po ulozi u kultnom filmu

Piše PSD
10. siječnja 2020. - 22:17

Kako javlja portal Novosti.rs, slavna beogradska glumica i zvijezda jugoslavenskog filma Neda Arnerić preminula je u 67 godini. Prema prvim informacijama, glumica je pronađena u beživotnom stanju u svom stanu.

Arnerić je u krajem veljače prošle godine primljena u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Kako su neslužbeno tada doznale srpske Novosti, glumica je na prijemu u bolnicu imala alkohol u krvi, koji je u kombinaciji sa lijekovima protiv depresije doveo do trovanja.

Veliku zvijezdu jugoslovenske kinematografije spasio je brat kada je, zabrinut što mu sestra ne odgovara na pozive, provalio u stan i pronašao ju na podu. Samo dva dana prije tragičnog događaja poznata glumica je bila na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, gdje je igrala jednu od glavnih uloga u predstavi "Igra parova".

Arnerić je u prosincu 2018. godine ostala bez supruga, poznatog liječnika Milorada Mešterovića, koji je preminuo nakon duge borbe sa teškom bolešću. Prije tri godine u njihovom stanu u Beogradu dogodio se još jedan tragičan događaj kada je Neda pala sa balkona na trećem katu i tom prilikom teško ozlijedila kralježnicu.

Neda Arnerić je snimila preko 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u kazalištu. Bila je seks imbol bivše države, a mnogi je pamte po kultnom filmu “Ko to tamo peva”.

 

30. travanj 2024 05:50