StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBRKIĆ O AFERI "SMS"

Potpredsjednik Sabora tvrdi da se u medijsku operaciju kontra njega uključila stara struktura Udbe: 'Zanimljivo je da me proglašavaju malim Rankovićem. Jesu li spomenuli i Jovanku!?'

8. svibnja 2019. - 20:26

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić nazvao je dezinformacijama medijske napise vezane uz aferu "sms" te je ocijenio da se "u tu medijsku operaciju uključila stara struktura Udbe".

"Već sam prije rekao neke stvari i ne želim ponavljati. Jako je zanimljivo kako su navodni mailovi i sms-ovi, koji su navodno pronađeni kod Varge, kad su u pitanju druge osobe, laž. Cijela hrvatska javnost zna da se spominjalo puno imena, a samo kad sam ja u pitanju i kada je moje ime i prezime u pitanju, onda je sve istina. Zašto je to tako, jako je zanimljivo", izjavio je Brkić prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na molbu da komentira to što se njegovo ime spominje iza mogućeg prisluškivanja ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te ima li veze s ljudima koji se spominju u aferi "sms" (Franjo Varga i Blaž Curić).

U vezi s, kako je rekao, dezinformacijama u medijima, rekao je kako je "zanimljivo to što je prošlog vikenda proglašen malim Rankovićem".

"Koliko znam i koliko sam upućen u povijest, Ranković je bio suradnik zločinca Tita i pao je zato što je prisluškivao Tita i Jovanku. Sada se mene stavlja u kontekst i jučer u medijima izlazi dezinformacija da sam ja prisluškivao ministra unutarnjih poslova i predsjednika hrvatske Vlade, samo ne znam jesu li spomenuli Jovanku", rekao je Brkić.

Ustvrdio je i kako je "evidentno da se u tu medijsku operaciju uključila stara struktura Udbe" jer je, dodao je, to njezin "obrazac takvih dezinformacija, priča i konstrukcija".

18. travanj 2024 15:26