StoryEditorOCM

Policija danima kontrolirala dostavljače i taksiste: evo koje su sve prekršaje napravili. Brojke su poražavajuće

Piše Hajdi Karakaš Jakubin /JL
18. prosinca 2023. - 16:19

 

Proteklih tjedan dana vozači dostavnih vozila i taksisti na ulicama metropole pojačano su bili pod lupom policije. Naime, od 12. do 17. prosinca zagrebačka policija je diljem grada provodila ciljanu akciju prema vozačima koji obavljaju dostave na biciklima i električnim biciklima, mopedima i osobnim vozilima, a na ‘udaru‘ su se našli i taksisti.

Brojke su poražavajuće. Nadzorom su obuhvaćena ukupno 292 vozila i vozača, pri čemu je nešto više od trećine zatečeno u prekršaju, točnije njih 105.

Pa je tako policija uhvatila u kršenju prometnih propisa 23 vozača zbog vožnje nogostupom ili pješačkom zonom, 19 ih nije poštivalo prometni znak, a 20 ih je zatečeno bez korištenja sigurnosnog pojasa. Šest prekršaja se odnosilo na nekorištenje svjetala, po pet zbog nepropisnih uređaja i opreme i zbog prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu, četvero ih je u vožnji koristilo mobitele, a četvero ih na glavi nije imalo potrebne kacige.

Dvoje ih se okuražilo parkirati na mjesta namijenjena za parkiranje invalida...

- Također, u ukupnom broju od 292 kontrolirana vozila i vozača, 70 njih kontrolirano je u četvrtak 14. prosinca tijekom kojeg dana je na području PU zagrebačke navedena akcija provedena u koordinaciji sa zaposlenicima Sektora za komunalno i prometno redarstvo Grada Zagreba, a utvrđeno je ukupno 27 ciljanih prekršaja - zaključili su iz zagrebačke policije.

 

27. travanj 2024 10:23