StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRIJETI NOVI VAL

Plenković se konzultira s europskim kolegama o potencijalnoj migrantskoj prijetnji iz Turske

Piše HINA
29. veljače 2020. - 16:15
Makarska, 290220 Proslava povodom proslave 30. obljetnice osnutka HDZ-a Makarske i Makarskog primorja odrzana u hotelu Dalmacija. Gost na proslavi je bio premijer Andrej Plenkovic. Na fotografiji: Premijer Plekovic na proslavi makarskog HDZ-a.Ivo Ravlic/Cropix

Hrvatska se savjetuje s partnerima iz EU-a i NATO saveza oko potencijalnog novog migrantskog vala, rekao je u subotu premijer Andrej Plenković nakon što je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan objavio da je Turska migrantima otvorila granice prema Europi.

 "Sinoć sam se čuo s bugarskim premijerom Bojkom Borisovim koji danas putuje u Tursku. Naravno da su Grčka i Bugarska trenutno najviše angažirane da kontroliraju svoje granice prema toj zemlji", rekao je Plenković u Makarskoj, potvrdivši kako je kriza kod Idliba generirala novi potencijalni izbjeglički val. 

"Konzultiramo se sa svim kolegama unutar Europske unije i NATO saveza", rekao je Plenković. Erdogan je u subotu objavio kako je Turska otvorila vrata migrantima te da ih je 18 tisuća već na putu prema Europi. 
 

10. svibanj 2024 11:33