StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetJA TEBI, TI MENI

Otkrivamo koje su naše tvrtke donirale kampanje SDP-a i HDZ-a. Neke su bile skromne, a neke su se pošteno isprsile

Piše Gordan Zubčić/SD
12. travnja 2024. - 15:32

Da su im donacije milijunske kao zlatousta obećanja biračima, vodeće bi hrvatske stranke tijekom aktualne kampanje pucale od novca.

No, kada se sve svede na razinu privatnog takujina i poslovnog računa tvrtke, onda ta bujica naglo presahne, prije bismo rekli da euri tek kapaju iz špine. Kako bilo, dio političara je ipak odriješio svoje kese, bez obzira je li to bio (ne)formalan nalog iz stranačkih središnjica ili ne, a kako i ne bi kad im prihode izravno pune i građani, isti oni koje ovih dana bombardiraju milijunima.

Kada su u pitanju dvije koalicije koje predvode u svim anketama, ona predvođena HDZ-om i Rijeke pravde na čelu sa SDP-om, vidljivo je da su najveće pojedinačne uplate stigle s računa predsjednika Vlade i stranačkog lidera Andreja Plenkovića i Ivana Račana, sina Ivice Račana,  pokojnog premijera i SDP-ova čelnika. Njih dvojica su, prema podacima iz službenih izvješća o primljenim donacijama za financiranje izborne promidžbe, u razdoblju od 18. ožujka do 9. travnja, uplatili po 3900 eura.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

 

 

27. travanj 2024 21:17