StoryEditorOCM

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić u samoizolaciji nakon što je bio u kontaktu sa susjedom pozitivnim na koronavirus

Piše Hina
21. lipnja 2020. - 14:49

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić u nedjelju je potvrdio kako se nalazi u samoizolaciji nakon što je kontaktirao sa svojim susjedom, kojemu je u međuvremenu potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

- Moj susjed, koji me je došao posjetiti prije nekoliko dana, u međuvremenu je postao pozitivan i nakon što je to saznao o tome me je obavijestio. Odlučio sam ostati kod kuće i ni s kim nisam u kontaktu dok ne obavim testiranje", izjavio je Vrkić za Hinu.

Naveo je kako nema nikakvih simptoma, ali je obavijestio epidemiologe koji su mu preporučili da nakon tjedan dana obavi testiranje, pa će u utorak odlučiti ostaje li i dalje u samoizolaciji ili nastavlja raditi te odlaziti na vježbe u Bizovačkim Toplicama, koje su mu dio oporavka od prošlogodišnje kardioiruruške operacije.

Gradonačelnik Vrkić je u travnju 2019. godine operiran u KBC Zagreb, gdje su mu ugrađene dvije premosnice, a nakon operacije je imao i blaži moždani udar.

Na predstojećim parlamentarnim izborima Vrkić se nalazi na 2. mjestu koalicijske liste HNS-a i HSS "Braće Radić" u IV. izbornoj jedinici.

Inače, u zadnja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je za novih pet osoba, a riječ je o mlađim ljudima i bliskim kontaktima prethodno oboljelih.
 

24. travanj 2024 04:34