StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetrazmijenili 84 poruka

Novi slučaj dopisivanja: Josipa Rimac s ministrom Butkovićem dogovarala posao za sina prijateljice?

Piše Šibenski.hr
4. travnja 2024. - 16:24

J osipa Rimac je preko ministra lobirala da se u Institut IGH, tvrtku koja posluje s državom, zaposli sin njene prijateljice, a od predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture tražila je da zaposli poznanika iz Knina.

Poruke koje su 2019. godine razmjenjivali ministar mora, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković i bivša državna tajnica Josipa Pleslić (bivša Rimac) dokazuju kako je ona preko njega lobirala da se u Institut IGH, tvrtku koja posluje s državom, zaposli sin njene prijateljice iz Knina. To se i dogodilo. Rimac je porukama tada komunicirala i s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem. Nakon njene intervencije u to državno poduzeće zaposlen je njen poznanik iz Knina, piše N1

Poruke iz njenog mobitela koje Faktograf ima u posjedu dokazuju kako je u jednom slučaju Rimac tri mjeseca komunicirala s aktualnim ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem s namjerom da joj on pomogne zaposliti prijateljičina sina, inženjera građevinarstva, u Institutu IGH. Riječ je o tvrtki koja je u potpunosti privatizirana 1997. godine, ali koja redovno posluje s državom – i to u ogromnim razmjerima. Još bitnije, većinu poslova dobiva od Hrvatskih cesta. Skupštinu te državne tvrtke čini upravo ministar Butković.

Nakon što su preko aplikacije Viber razmijenili 84 poruke, Butković je bio uspješan u zadatku koji mu je zadala tadašnja stranačka kolegica te je sin njene prijateljice počeo raditi u podružnici Instituta IGH u Rijeci, piše N1

Između dogovora o zapošljavanju podobnih Butković i Rimac si usput šalju “puse”, laskaju jedno drugome, tračaju vodstvo stranke te razmjenjuju mišljenje o tadašnjem kandidatu za ministra uprave Ivanu Malenici, za kojeg Rimac kaže da je “OK dečko”, a nakon što je s te pozicije otišao skandalima opterećen Lovro Kuščević, prenosi Faktograf.

27. travanj 2024 17:21