StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvremenska prognoza

Nakon savršenog vikenda pogoršanje vremena; gotovo cijela Hrvatska je u žutom! Pogledajte što nas čeka idućih dana

Piše JL
13. svibnja 2024. - 20:28

Nakon što je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio da će u unutrašnjosti Dalmacije i na zapadu Hrvatske u ponedjeljak pasti kiša te da će negdje biti popraćena grmljavinom, vrijeme se u nekim gradovima počelo kvariti već oko 14 sati.

Tad je grmljavinsko nevrijeme popraćeno oborinom zadesilo Ogulin, Delnice i Pulu dok je Poreču samo pala kiša. U Kninu se pak mogla čuti samo grmljavina.

U 15 je sati u Gospiću i Gračacu počela padati kiša. Situacija u Ogulinu tad se smirila, a kiša oslabila. Kiša je u 15 sati počela padati u Drnišu, piše Jutarnji list.

Slaba kiša počela je u Varaždinu i Zagrebu padati u 16 sati. Slaba je kiša u 17 sati počela padati i na Medvednici.

Vrijeme će u Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Gospićkoj i Kninskoj regiji potencijalno opasno biti do 18 sati. Situacija u Kninskoj regiji tada će se popraviti, a vrijeme u ostalim spomenutim regijama stabilizirat će se oko 20 sati.

DHMZ navodi da će u utorak na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmcije biti kišovito te da će u tim regijama biti i pljuskova s grmljavinom. Nebo bi se trebalo razvedriti oko podneva i popodne će biti sunčanije od jutra.

Vrijeme na zapadnoj obali Istre te u Kvarneru i Kvarneriću u utorak će potencijalno opasno biti od 6 do 16 sati. Očekuje se da će tada puhati bura te da će najjači udari vjetra biti od 35 do 40 čvorova (65-75 km/h).

DHMZ kaže da će u Zagrebu do kraja tjedna biti promjenjivo i kišovito. Nakon što padne u utorak, kiša će u srijedu uzeti malu pauzu, ali će se vratiti već u četvrtak i neće stati sve do posljednjih sati petka. Najviše će je pasti u noći s četvrtka na petak. U subotu će biti uglavnom sunčano, a kiša će se zatim vratiti u nedjelju. Padat će, prema DHMZ-u, i u ponedjeljak, 20. svibnja.

Kiša će u Rijeci pasti u utorak, četvrtak, petak, subotu i ponedjeljak. Najviše će je pasti u petak.

Situacija će biti bitno povoljnija u drugim velikim gradovima. U Osijeku će kiše biti u petak, nedjelju i ponedjeljak, u Šibeniku će kiša pasti u petak.

23. svibanj 2024 17:28