StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRAVNI FAKULTET

Ministar Malenica obranio doktorski rad; U čestitkama se pridružio i Dario Juričan: ‘Sad će znati što mu je činiti kad Upravni sud pošalje presudu‘

Piše jutarnji.hr
17. veljače 2020. - 12:13
Zagreb, 251119. APIS. Obiljezavanje 55. obljetnice tvrtke APIS IT i pustanje u rad servisa Centra dijeljenih usluga. Na fotografiji: Ivan Malenica.arhiv/Marko Todorov/Cropix

Veleučilište u Šibeniku prenijelo je na svojoj službenoj Facebook stranici informaciju da je aktualni ministar uprave Ivan Malenica, ali i viši predavač na Upravnom odjelu, prošlog petka obranio doktorsku disertaciju.

S ponosom su objavili da je dr. sc. Malenica 14. veljače obranio doktorsku disertaciju s naslovom 'Izvršenje upravno-sudskih odluka u hrvatskom poredbenom pravu' na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Čestitali su svom kolegi i zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu. Čestitkama se pridružio i filmaš i bivši predsjednički kandidat Dario Juričan.

- Sada dr. Malenica zna što mu je činiti kad mu Upravni sud pošalje presudu o korištenju imena Milan Bandić, znakovito se našalio Juričan koji vodi administrativno-pravnu bitku oko prava na ime Milan Bandić.

Naime, Središnji gradski ured i Ministarstvo uprave poništili su mu ranije izdano odobrenje za promjenu imena u Milan Bandić. Njemu je u u svibnju Gradski ured u Susedgradu dao za pravo da može promijeniti ime.

Središnji ured za gradsku upravu donio je rješenje da je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, stranka u postupku promjene imena koja mora dati dozvolu za njegovu promjenu imena, a na temelju toga Ministarstvo uprave je poništilo promjenu imena. No potom je Upravni sud je donio rješenje da gradonačelnik Bandić nije stranka u postupku i da je Ministarstvo uprave donijelo neobrazloženo i nezakonito rješenje.

20. travanj 2024 03:30