StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLIJEPA GESTA

Majstore, svaka čast! Mladi Bračanin uredio spomen-obilježje na mjestu pogibije Dražena Petrovića, evo kako sada izgleda

Piše T. V.
6. lipnja 2024. - 16:12
Uoči godišnjice smrti slavnog šibenskog sportaša, mladi Bračanin je uredio spomen-obilježje.Dalmatinski Portal/screenshot/

‘Košarkaški Mozart‘, nikad prežaljeni Dražen Petrović poginuo je u strašnoj prometnoj nesreći 7. lipnja 1993. godine kod Denkendorfa u Njemačkoj.

U blizini mjesta prometne nesreće na autocesti A9, 20-ak kilometara sjeverno od Ingolstadta u saveznoj pokrajini Bavarskoj, nalazi se spomen-obilježje koje je bilo zapušteno, a uoči godišnjice smrti slavnog šibenskog sportaša, mladi Bračanin je uredio spomen-obilježje.

image
Dalmatinski Portal/screenshot/

Luka Bonačić (36) već osam godina živi i radi gradu Denkendorfu sa suprugom i djecom, kćerkom Petrom i sinom Brunom. On i njegova supruga su inženjeri elektrotehnike i računarstva, a otišli su iz Hrvatske u tuđinu trbuhom za kruhom te u Njemačkoj osnovali obitelj. Luka je podrijetlom s Brača, a živio je i školovao se u Splitu, piše Dalmatinski portal.

image
Dalmatinski Portal/screenshot/

Kako žive blizu mjesta pogibije Dražena Petrovića, često prolaze pored spomenika te su ga odlučili dotjerati uoči tužne godišnjice.

24. lipanj 2024 14:37