StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetO RADNOJ SNAZI

Skandalozna izjava HDZ-ove saborska zastupnice: ‘Dođem u Zagreb i puno je više tih škurih, crnih, malih...‘

Piše Šibenski.hr
24. siječnja 2024. - 22:10

Danica Baričević, HDZ-ova saborska zastupnica i vijećnica u skupštini splitsko-dalmatinske županije, gostovala je prošlog tjedna u emisiji Otvoreni studio na Televiziji Dalmacija. Voditeljica joj je pri kraju emisije postavila pitanje o nedostatku radne snage, odnosno o dolasku stranih radnika u Hrvatsku.

Voditeljicu je zanimalo je li se Hrvatska pripremila za takav priljev radne snage iz drugih zemalja i kultura. "Činjenica je da smo se ulaskom u Schengen i europodručje otvorili. Tržište rada je otvoreno, ono je stabilno", rekla je. 

‘Nedostaje radne snage‘

Dolazak stranih radnika je povezala s "rekordnim turističkom prihodom" zbog kojeg nedostaje radne snage za ugostiteljstvo. "Događa nam se sada situacija da uvozimo jeftinu radnu snagu iz Bangladeš, Indije... Evo ja koja dođem u Zagreb, prolazim ulicom i šetam, puno je više tih škurih, crnih i malih", požalila se Baričević. 

"Mislim da se tu baš nismo dobro pripremili, da tu ima prostora da napravimo nekakvu strategiju. Ali gledajte, vama nema tko raditi, a njima su vam ove plaće bogovske, s obzirom na uvjete u kakvima oni žive tamo", zaključila je. 

02. svibanj 2024 05:14