StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetdonosimo kompletan popis

HDZ složio listu za Devetu izbornu jedinicu, evo kako su prošli Šibenčani

Piše Sandra Barčot/SD
28. ožujka 2024. - 12:58

Složena je lista HDZ-a i za IX izbornu jedinicu, gdje smo najavljene predvodnike popisa već imali u našoj novini.

Ministar pravosuđa i uprave Šibenčanin Ivan Malenica je nositelj, dok drugi ministar i to regionalnog razvoja i EU fondova te aktualni predsjednik zadarskog HDZ-a, Šime Erlić je na poziciji broj dva.

image

 Branka Juricev Martincev

Niksa Stipanicev/Cropix

Treće mjesto ide Anti Sanaderu, dojučerašnjem potpredjesjedniku Sabora RH i predsjedniku županijskog HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije, te čelniku Vatrogasne zajednice RH. Četvrto mjesto pripalo je također saborskoj zastupnici Branki Juričev Martinčev, dok je na petoj poziciji Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin je na šestoj poziciji, a Hrvoje Zekanović je sedmi.

image

 Hrvoje Zekanovic

Damjan Tadic/Cropix

Dogradonačelnik Zadra Ante Babić našao se na osmom mjestu, dok je agilni načelnik Klisa Jakov Vetma zauzeo deveto mjesto na listi. U minulom sastavu najmlađa saborska zastupnica HDZ-a u Saboru te jedna od najneaktivnijih zastupnica Nikolina Baradić je desetom mjestu.

Načelnik Dugopolja Perica Bosančić je 11-ti na listi, dok je ambiciozni načelnik najveće otočne općine u Zadarskoj županiji Preko, Jure Brižić na 12 mjestu. Državni tajnik turizma Tonči Glavina ima 13-tu poziciju, a gradonačelnik Šibenika Željko Burić je na posljednjem 14. mjestu, poziciji za skupljanje preferencijalnih glasova.

image

 Zeljko Burić

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Evo liste:

1. Ivan Malenica

2. Šime Erlić

3. Ante Sanader

4. Branka Juričev Martinčev

5. Josip Bilaver

6. Ivan Bugarin

7. Hrvoje Zekanović

8. Ante Babić

9. Jakov Vetma

10. Nikolina Baradić

11. Perica Bosančić

12. Jure Brižić

13. Tonči Glavina⁠

14. Željko Burić

27. travanj 2024 15:45