StoryEditorOCM
Hrvatska i svijethitni koridor

HAC zbog sigurnosnih razloga zatvorio tunel Sveti Rok, pogledajte kako su vozači sjajno reagirali

Piše Vijesti SD
22. srpnja 2023. - 14:52

HAC je zbog kolone ispred Sv. Roka zatvorio taj tunel zbog sigurnosnih razloga i to uslijed stvaranja kolona duž dionice autoceste od čvora Sveti Rok do čvora Rovanjska, a koja se proteže do tunela Sveti Rok.

Na taj način se, objašnjavaju u HAC-u, sprečava nastanak kolone i zastoja u samom tunelu kao i u tunelima Ledenik, Bristovac i Čelinka koje slijede odmah nakon tunela Sveti Rok. Također, ukoliko bi došlo do incidentnih događaja u samom tunelu, potrebno je osigurati mogućnost dolaska hitnih službi i vatrogasaca, a ta prohodnost se omogućava na način da se zaustave vozila ispred samih portalnih ulaza u tunel.

Fotografija HAC-a pokazuje kako su vozači sjajno reagirali i sklonili svoja vozila sa strane kako bi poštovali  hitni koridor za žurne službe. Što je pomalo nevjerojatno, piše Večernji list, ali očito su apeli i hitnih službi i HAC-a urodili plodom. 



Iz HAK-a u izvješću objavljenom u 14.03 sati javljaju da je pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Zagreb zapad i Buzin u smjeru naplate Lučko, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u oba smjera, Krčkom mostu, na većini cesta u priobalju, u trajektnim lukama i pristaništima, a čekanja su i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

28. travanj 2024 23:16