StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetkraj toplinskog vala

Evo kada nam stižu nevere, pomorci će posebno morati biti na oprezu!

Piše K. G.
18. kolovoza 2024. - 10:51

Toplinski val trebao bi prestati krajem dana ili u noći na ponedjeljak, stoji u gotovo svim vremenskim prognozama. Međutim, to olakšanje za većinu građana koji teško trpe vrućine donosi i probleme u vidu mogućih nevera.

Evo što stoji u prognozi DHMZ-a za Hrvatsku i šibensko područje za nedjelju i noć na ponedjeljak.

Djelomice sunčano, ali nestabilno. Uz promjenjivu naoblaku mjestimični pljuskovi očekuju se većinom u drugom dijelu dana, ponajprije na sjeveru unutrašnjosti. Prema večeri je lokalno moguće grmljavinsko nevrijeme s prolazno olujnim udarima vjetra. Vjetar većinom slab, na Jadranu i umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 36 °C.

Djelomice sunčano, a poslijepodne raste vjerojatnost za pljuskove, najprije u unutrašnjosti. Kasno navečer i u noći moguća je nevera. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, krajem dana na jugu istočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 35 °C.

Posebno će na oprezu morati biti pomorci jer su moguće nevere. Na srednje Jadran puhat će sjeverozapadnjak od sredine dana i jugozapadnjak 4-14, poslijepodne i navečer prolazno do 20 čvorova.

U noći na sjeveru područja i uz obalu sjeveroistočnjak i istočnjak 6-16, a drugdje jugoistočnjak 10-20 čvorova. More 2-3, još prijepodne 1-2. Vidljivost 10-20 km. Promjenjivo, prema večeri i pretežno oblačno, mjestimice uz kišu i pljuskove s grmljavinom, u noći i izraženije.

16. rujan 2024 00:11