StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetbablje ljeto

Danas u Dalmaciji većinom sunčano, moguća mjestimična naoblaka; temperatura se penje do dobrih 29°C

Piše šibenski.hr
2. rujna 2023. - 08:16

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i vrlo toplo, mjestimice i vruće. U ponedjeljak i utorak puhat će umjerena i jaka bura koja će u srijedu oslabjeti.

U subotu će naši krajevi biti pod utjecajem polja visokog tlaka zraka koje će podržavati stabilno vrijeme, a nestabilan zrak bit će sjevernije od naših krajeva.

Stoga danas u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano i danju vrlo toplo. Ujutro mjestimice kratkotrajna magla, osobito uz Savu i Dravu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutro razmjerno svježe uz temperaturu zraka od 12 do 15°C, a najviša dnevna između 27 i 29°C.

Podjednaka temperatura bit će i u središnjim krajevima, gdje će nakon mjestimične jutarnje magle prevladavati sunčano. Vjetar većinom slab južni i jugozapadni.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano. U gorskim krajevima ujutro mjestimice magla, a tijekom dana ponegdje umjerena i povećana naoblaka. Puhat će većinom slab zapadni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 12°C, na moru između 16 i 19°C. Najviša dnevna od 25 do 27°C, uz obalu između 27 i 29°C.

U Dalmaciji većinom sunčano, mjestimice s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab, prema otvorenom moru i umjeren zapadni i sjeverozapadni, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 13 do 15°C, uz obalu između 20 i 22°C, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović.

02. svibanj 2024 12:01