StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetStanje u prometu

Brod za Vodice ne pristaje u Prvić Luci, a ako idete na put budite oprezni - kolnici su mokri, a ima i magle

Piše Hina
3. siječnja 2021. - 09:50


 U većem dijelu zemlje kolnici su jutros  mokri ili vlažni i skliski, a ponegdje u unutrašnjosti ima i magle. Mogući su odroni. HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Zbog razornog potresa vozi se otežano na pojedinim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji. Gužve su na svim prilazima Petrinji, Glini i Sisku te okolnim mjestima. Zbog smirivanja prometa vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h na autocesti A11 između čvora Velika Gorica i naplatne postaje Mraclin u smjeru Lekenika i čvora Buševec i naplatne postaje Mraclin u smjeru Zagreba. Poziva se vozače da prate upute nadležnih službi.


Na pojedinim cestama u Lici zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema. Zbog vode na kolniku zatvorene su pojedine županijske i lokalne ceste na području Like i gradova Karlovca i Vrgorca. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.
U prekidu je katamaranska linija Jelsa - Bol - Split.


Brod na liniji Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice plovi bez pristajanja u Prvić Luku.
Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.
 

26. travanj 2024 19:31