StoryEditorOCM
Crna kronikakrvoproliće u trgovini

Željka Đekića terete da je bivšu partnericu ubio na okrutan ili podmukao način. Otkriveni i prvi nalazi obdukcije

Piše Vladimir Urukalo/SD
1. prosinca 2021. - 15:18

Željko Đekić zvani Lika, 54-godišnjak iz Splita koji je uhićen u utorak poslijepodne nakon što je nožem brutalno i naočigled više zaprepaštenih svjedoka izbo nožem svoju bivšu partnericu u trgovini "Lidl" u Poljičkoj ulici u Splitu, kazneno je prijavljen za teško ubojstvo.

Doznajemo da je policija, nakon konzultacija s Julijanom Stipišić, zamjenicom Županijskog državnog odvjetnika, Đekića prijavila za kvalificirani oblik ubojstva odnosno terete ga da je deset godina mlađu ženu ubio na okrutan ili podmukao način.

image

 
Nikola Vilić/Cropix

Za to je predviđena zatvorska kazna od najmanje deset godina zatvora pa do dugotrajnog boravka iza rešetaka. Naravno, tijekom istrage kvalifikacije se može i promijeniti i to i na blažu, ali mu se, ukoliko se utvrdi da ima osnova, može staviti na teret još kvalifkatornih obilježja teškog ubojstva poput počinjenja nedjela iz bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda.

Uhićenom Đekiću je sud odredio branitelja po službenoj dužnosti, a on je tijekom srijede davao iskaz policijskim istražiteljima. Očekuje se da bi tijekom srijede poslijepodne trebao biti priveden na ispitivanje kod zamjenice ŽDO-a.

Ona je odmah nakon dojave o zločinu i obavljenog policijskog očevida kojem je nazočila naložila obdukciju kao hitnu istražnu radnju, a doznajemo da prvi rezultati pokazuju da je nesretna žena izbodena po tijelu s nešto manje od deset uboda nožem čija je oštrica duljine 18 centimetara. Isto tako, od istog je oružja zadobila pet, šest obrambenih rana po tijelu i rukama.

Nakon što bude ispitan na ŽDO-u gdje može iznijeti svoju obranu ili se braniti šutnjom, nema sumnje da će tužiteljica od suca istrage splitskog Županijskog suda zatražiti određivanje istražnog zatvora.

18. travanj 2024 07:17