StoryEditorOCM
Crna kronikafilmske scene

Velika potjera za otmičarem: 41-godišnjak na silu odveo 18-godišnju Zadranku! Policija ga opkolila i uhitila, ima i ozlijeđenih

Piše Zadarski.hr
11. svibnja 2021. - 11:27

- Škripa guma, policijske rotacije, kao u filmu... Skočio sam iz kreveta. Čulo se i nešto kao sudar vozila... Užas, ne ponovilo se, nije se baš spavalo u Lovincu te noći. Ljudi su gledali kroz prozor što se događa - komentirao nam je mještanin Lovinca dramu koja se u noći sa nedjelje na ponedjeljak odigravala u tom mjestu, gdje je dojurilo nekoliko policijskih patrola.

Policija je upravo u Lovincu, u općini Poličnik, pronašla 41-godišnjaka koji je te večeri silom odveo 18-godišnjakinju, Zadranku, svojim automobilom u nepoznatom pravcu, protiv njezine volje. 

- U ponedjeljak, 10. svibnja iza ponoći policija je dobila dojavu kako je u Zemuniku Donjem 41-godišnjak protupravno, odnosno protiv njene volje, na silu odvezao žensku osobu osobnim vozilom Volkswagen Golf bez registarskih oznaka u nepoznatom pravcu - priopćeno je u utorak iz zadarske policije. Po zaprimljenoj dojavi policija je započela intenzivnu potragu za vozilom i osobama, kojom prilikom je u potragu uključen raspoloživi operativni sastav, stoji u priopćenju.

Nešto poslije dva sata, na području Poličnika u mjestu Lovinac, policijski službenici su uočili vozilo za kojim su tragali. Uz zvučne i svjetlosne signale pokušali su zaustaviti vozača, ali on se na upozorenja da stane oglušio i nastavio vožnju. Bježeći, udario je automobilom u drugo službeno vozilo policije koje se priključilo potjeri. Tu se zaustavio.

Policijski službenici savladali su njegov otpor uz uporabu sredstava prisile, a u njegovom vozilu zatečena je i ženska osoba, 18-godišnja Zadranka, koja je protiv svoje volje ugurana u automobil i odvezena. Inače, njih dvoje se poznaju otprije, a 41-godišnjak je stari policijski znanac.

On je iz Poličnika, a ona Zadranka.

Prilikom udara u službeno vozilo, 41-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, dok su 18-godišnjakinja i dvojica policijskih službenika lakše ozlijeđeni.

Vozač je uhićen i priveden u prostorije policije.

Nad njim je završeno kriminalističko istraživanje, te se sumnjiči za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode na štetu 18-godišnje, kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, te oštećenje tuđe stvari, kao i više prometnih prekršaja.

- Nakon ukazane liječničke pomoći, nad njime je provedeno kriminalističko istraživanje te se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje na kaznena djela Protupravno oduzimanje slobode, Prisila prema službenoj osobi i Oštećenje tuđe stvari, te je isti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku - priopćila je policija.

Također je utvrđeno kako je 41-godišnjak neregistriranim vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom, pod utjecajem alkohola od 1,41 promila alkohola u organizmu, te nije postupao po izdanim naredbama, zbog čega se protiv njega podnose optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

19. travanj 2024 02:17