StoryEditorOCM
Crna kronikaNa cesti Žažvić- Benkovac

U sudaru dvaju automobila ozlijeđene četiri osobe od kojih je jedna zadobila ozljede opasne po život; jedan vozač bio pijan, oba bez sigurnosnog pojasa

Piše Šibenski.hr
9. svibnja 2021. - 08:12

Teška promenta nesreća dogodila se noćas oko 22. 40 sati na cesti Žažvić-Benkovac na sradinskom području. U nesreći su sudjelovala dva automobila pri čemu je ozlijeđeno više osoba, izvijestili su iz Operacijsko komunikacijskog centra šibenske policije je 42-godišnji vozač jednog osobnog automobila zadobio teške ozljede, dok su tri osobe lakše ozlijeđene.

Do prometne nesreće došlo je kada je 42-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom marke Opel šibenskih registarskih oznaka, krećući se pravcem sjever-jug pri izlasku iz desnog preglednog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste te vidljivosti. Zavoj je, napominju u policiji, pregledan, ali ima uzdužni nagib u blagom usponu, a otežavajući uvjeti bili su noć i neosvjetljenost. Također i to što vozač nije bio vezan.

Vozač zbog svega toga prelazi u suprotni prometni trak i udara u osobni automobil Volkswagen šibenskih registarskih oznaka koji je dolazio iz suprotnog smjera. Tim je vozilom pod utjecajem alkohola i ne koristeći sigurnosni pojas, upravljao također 42-godišnjak.

-Od udara su oba osobna automobila sletjela izan kolnika i prevrnula se. Teške ozljede opasne po život zadobio je vozač Opela koji je i zadržan u Općoj bolnici u Šibeniku dok su lakše ozlijeđena dva putnika iz osobnog automobila Opel kao i vozač osobnog automobila Volkswagen. O ovoj prometnoj nesreći će Posebnim izvješćem biti obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku - kazao je glasnogovornik šibenske policije Šime Pavić.

Zbog nesreće cesta D 56 noćas je bila zatvorena za promet. 

16. travanj 2024 16:13