StoryEditorOCM
Crna kronikaimao kokain i plinski pištolj

U Šibeniku uhićen 39-godišnjak: dvaput provalio u stan iste starice, ukrao karticu i podigao 800 eura

Piše Šibenski.hr
11. travnja 2023. - 10:32

U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom osumnjičenim za dvije teške krađe, tri računalne prijevare (jedna u pokušaju) kao i prekršaje neovlaštenog posjedovanja droge i nedopuštenog nošenja/korištenja oružja na javnom mjestu, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske:

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni od 5. do 7. travnja u Šibeniku, prvo provalio u stan 77-godišnjakinje gdje je otuđio bankovnu karticu s PIN-om te s bankomata podignuo novčani iznos od 500 eura nakon čega je vratio karticu.

Zatim je ponovno 9. travnja provalio kod iste oštećene osobe, ponovno uzeo karticu i PIN te podigao još 300 eura dok mu je jedna transakcija odbijena. Također, u večernjim satima 9. travnja osumnjičeni je zatečen nakon dojave da se čuju pucnjevi te je predao plinski pištolj s četiri komada streljiva dok je kod njega pronađeno i 0,3 grama droge kokain.

Zbog počinjenja kaznenih djela uz kaznenu prijavu osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok će protiv njega biti podnesen i Optužni prijedlog zbog počinjenja dva prekršaja (oružje i droga)- kazao je Šime Pavić, policijski glasnogovornik.

03. svibanj 2024 16:07