StoryEditorOCM
Crna kronikaRADILA JE PALICA

Šibenski ‘plavci‘ za vikend imali posla s alkoholiziranim vozačima: Dvojici se ne piše dobro, evo koliko su ‘napuhali‘

Piše T. V.
29. rujna 2024. - 16:14

U razmaku od svega dva sata šibenska policija za vikend je zaustavila dvojicu vozača koji su za volan osobnog automobila sjeli u poprilično alkoholiziranom stanju.

Kako su izvijestili šibenski plavci, u subotu, 28. rujna u 00,03 sati u Šibeniku, policijski službenici Policijske postaje Šibenik su zaustavili 37-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,94 g/kg.

Vozač je uhićen i smješten u službene prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola.

- Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama dana 28. rujna vozač je uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

U optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje, izricanje kazne zatvora u trajanju od 15 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima “B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Sud je okrivljenika kaznio novčanom kaznom u iznosu od 1.320 eura te mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca – kazala je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske, Sanja Baljkas.

Isti dan, nešto kasnije, policijski službenici Postaje prometne policije su tijekom redovne kontrole prometa zaustavili 36-godišnjeg vozača osobnog automobila šibenskih registarskih oznaka kojemu je također utvrđena velika koncentracija alkohola u krvi.

- Vozaču je utvrđenja koncentracija alkohola u organizmu od 1,84 g/kg, te je uhićen i smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja alkohola.

Nakon prekršajne obrade vozač je uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

U optužnom prijedlogu zatražena je novčana kazna od 1.320,00 eura, izricanje mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole za upravljanje motornim vozilima i izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Sud je 36-godišnjeg vozača rješenjem pustio na slobodu te je predmet stavljen u redovnu proceduru – kazali su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

29. rujan 2024 16:15