StoryEditorOCM
Crna kronikaIskoristite prigodu

Šibenčani policiji predali oveći arsenal oružja: Još uvijek to mogu napraviti bez ikakvih kazni

Piše šibenski.hr
15. listopada 2020. - 12:31

U prvih devet mjeseci ove godine građani s područja Šibensko- kninske predali su policiji poveći arsenal oružja. Točnije, 93 komada raznog vatrenog oružja, 13.403 komada raznog streljiva i 5,1 kilogram eksploziva.

Oni su iskoristili akciju „Manje oružja, manje tragedija“, odlučivši se na dragovoljnu predaju oružja policiji, izvijestili su iz šibensko-kninske policije.

U vremenu trajanja navedene akcije, kontinuirano od 1. srpnja 2007. pa do 30. rujna 2020.godine, na području Policijske uprave šibensko-kninske dragovoljno je predano 2.336 komada raznog vatrenog oružja, 133.973 komada raznog streljiva i 607,1 kilogram eksploziva.

- Inače, akcija „Manje oružja, manje tragedija“ proglašena je najuspješnijom kampanjom ove vrste u povijesti Ujedinjenih naroda, a na području cijele Republike Hrvatske u vrijeme trajanja akcije građani su policiji predali 43.492 komada raznog vatrenog oružja (od toga 5.227 komada automatskog oružja), 5.501.464 komada raznog streljiva i 5.382 kilograma eksploziva- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

Pavić podsjeća da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je građanima, bez ikakvih sankcija, omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava:

- Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Napominjem građanima da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka, koji će preuzeti oružje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu dodatno građani se mogu informirati putem telefonske linije 0800 88 92- zaključio je policijski glasnogovornik.

18. travanj 2024 19:46