StoryEditorOCM
Crna kronikaDimilo iz krme

Planuo požar na raketnoj topovnjači 'Vukovar' u Remontu: Mornari brzo izvukli radnika brodogradilišta iz kabine; Troje ljudi zbrinuto u bolnici zbog udisanja dima

Piše šibenski.hr
19. rujna 2019. - 14:49

U četvrtak oko 10 sati šibenski vatrogasci dobili su dojavu da je izbio požar na raketnoj topovnjači Hrvatske ratne mornarice 'Vukovar' koja se nalazi na suhom vezu u Remontu.

Na teren je izašlo 15 vatrogasaca sa sedam vozila. Vatrogasci su požar lokalizirali već oko 10,50 sati.

Kako se doznaje u Županijskom centru 112 bilo je izdimljavanja iz krme raketne topovnjače.

Požar je izbio uslijed radova koje obavljaju djelatnici Remontnog brodogradilišta Šibenik.

Kako kažu u Ministarstvu obrane, prema trenutno dostupnim informacijama, pripadnici Hrvatske ratne mornarice koji su se nalazili na mjestu događaja uočili su požar i odmah izvukli djelatnika brodogradilišta iz kabine, u kojoj su izvođeni radovi.

- Pripadnici HRM-a, koji su članovi posade broda, odmah su pristupili gašenju požara kojem su se priključili i šibenski vatrogasci i uspješno ga ugasili. 

Nema ozlijeđenih, a zbog posljedica udisanja dima jedan član posade broda i dva djelatnika brodogradilišta zbrinuti su u Općoj bolnici Šibenik.

Naime, raketna topovnjača "Vukovar" nalazi se na redovnom održavanju kojeg obavljaju djelatnici Remontnog brodogradilišta Šibenik.

U tijeku je utvrđivanje okolnosti ovog događaja, uslijed kojega je nastala materijalna šteta- izvijestili su iz MORH-a.

 

Inače, raketnu topovnjaču 'Vukovar' dužine 45 metara HRM je kupio 2009. godine od Finaca u sklopu posla nabavke oklopnih vozila Patria.

26. travanj 2024 22:58