StoryEditor
Crna kronikatragična nesreća

Objavljeno dirljivo pismo poginulog pilota: ‘Moraš shvatiti da je samo jedan život, zašto ga ne iskoristiš do kraja?‘

Piše Tomislav Kukec/Jutarnji list
8. svibnja 2020. - 18:22
Marko NovkovićHANZA MEDIA/MORH/F. Klen

Visoko učilište Algebra objavilo je danas pismo koje je nedavno prije pogibije napisao pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Marko Novković.

Tekst je nastao na nedavnoj, zajedničkoj radionici pilota i kadeta HRZ sa studentima i profesorima digitalnog marketinga na Algebri. Marko je u njemu pisao iz pozicije 80-godišnjaka u dalekoj i zamišljenoj budućnosti, prenosi Jutarnji list.

Pismo je objavljeno na službenom Facebook profilu učilišta.

Tekst prenosimo u cijelosti.

- Sine, kćeri, unuče, moraš shvatiti da je samo jedan život. Jedan jedini tebi dan, da ga iskoristiš koliko god ti srce poželi. Pa već kad možeš sam sebi biti krojač tog jedinog života koji imaš na raspolaganju - zašto ga ne iskoristiš do kraja!?

Pitaš se što znači do kraja? E, pa, ja ću ti na to odgovoriti.

Istražuj, ispituj, riskiraj, skoči, izađi, padni, ustani, kreni, pobjedi strah, ugasi tremu, probaj nešto novo, igraj se, probaj sve! Ispuni svoj život tolikim brojem iskustava da kad dođeš u moje godine možeš imati osmijeh na licu i reći Bože, hvala ti na ovom jedinstvenom iskustvu - ne žalim za ničim.“

{facebook}{/facebook}

- Marko nas je jučer zauvijek napustio nesretnim slučajem i stvorio u našim srcima neopisivu tugu. Suosjećamo s našim prijateljima u HRZ-u, pilotima i kadetima te Lukinim i Markovim obiteljima, piše u objavi Algebre.

{infobox-gray_full}181152{/infobox-gray_full}

#PAD ZRAKOPLOVA#MORH#MARKO NOVKOVIĆ

Izdvojeno

10. svibanj 2020 19:03