StoryEditorOCM
Crna kronikaračunalna prijevara

Muškarac u Vodicama ostao bez 3100 eura: deset puta uplatio novac za mobitel na lažnom oglasu

Piše A. P.
15. travnja 2024. - 10:30

Proteklog vikenda na našem području od značajnijih sigurnosnih događaja prijavljena je računalna prijevara, javlja šibenska policija.

- Dana 07. travnja u Vodicama 51-godišnjak se javio na oglas o povoljnoj kupnji mobitela za iznos od 310 eura, te je izvršio kupnju uplatom navedenog iznosa putem bankovne kartice. Budući nije dobio potvrdu o uplati novca, ponovio je navedenu radnju još 10 puta, nakon čega je od banke dobio račun u iznosu od 3100 eura - kažu iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Protiv nepoznatog počinitelja će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju njegovog otkrivanja.

Inače, Internet je postao vrlo privlačan za kibernetičke kriminalce, računalnih prijevara sve je više, a njenom žrtvom može postati bilo tko od nas. Stoga, svoje osobne, financijske ili sigurnosne podatke ne dijelite svugdje, posebice ne na nepouzdanim internetskim stranicama, a kao najučinkovitiju obranu od ove vrste prijevara, Ravnateljstvo policije navodi - obrazovanje potencijalnih žrtava.

29. travanj 2024 07:32