StoryEditorOCM
Crna kronikaDETALJI UŽASA

Pucnjava u Sisku: jedna osoba ubijena, osam ih je u bolnici s prostrjelnim ranama, napadač uhićen! Gorjeli objekti

Piše M.D., S.Ž./JL, VIJESTI SD
1. srpnja 2023. - 22:09

Novo

Jutarnji.hr piše kako je muškarac star 60 godina koji živi u ulici Capraške Poljane u Sisku sinoć oko 20.10 sati naoružan vatrenim oružjem došao u kuću kod susjeda i na njih otvorio paljbu. Jednu 45-godišnjakinju je ubio, osmero ih ranio, zapalio dvije susjedove kuće i svoju, a onda se dao u bijeg. 

Muškarac koji se dovodi u vezu s pucnjavom na sisačkom području je uhićen kasnije noćas, dovodi se u službene prostorije policije i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje, izvijestila je sisačka policija.

U pucnjavi smrtno je stradala 45-godišnjakinja dok su četiri osobe ozlijeđene. Medicinska pomoć im se pruža u sisačkoj Općoj bolnici gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđene.

Prilikom intervencije u ovom događaju lakše je tjelesne ozljede zadobio vatrogasac.

Liječnička pomoć pružena je i dvjema osobama, među kojima je jedno dijete, a koje su bježeći lakše ozlijeđene, piše Jutarnji.hr.

Susjedi su za Jutarnji kazali kako je napadač od ranije imao psihičkih problema te je optuživao susjede da ga truju. Živi sam u trošnoj kući, nema ženu niti djecu, a mještani tvrde da nije siromašan već ‘ima novaca jer je prodao neku zemlju‘.

- Vidio sam dim, vatru, kažu ljudi ‘Bježi, ide ovaj s puškom i puca, ljudima pali kuće‘. Uzeo sam djecu, ženu sam pokupio i došao na sigurno mjesto. Sad sam došao nazad da vidim što se dogodilo. Bit ću miran kad bude uhapšen. Radio sam s njim cijeli život, poznajemo se i odrasli smo skupa. On je stariji od mene dosta. Bio je malo čudan, psihički nestabilan, ali da bi nešto ovakvo napravio ne mogu vjerovati. I kolega mi je propucan, što je s njim, ne znam. Rafalno nije bilo, pojedinačno je bilo - kazao je Sead, jedan od napadačevih susjeda i dodao da samog napadača nije vidio, prenosi Jutarnji.hr.

Za počiniteljem se još uvijek traga, policijske blokade su na kilometar od mjesta događaja, a požar na tri kuće koje je zapalio je u međuvremenu ugašen.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

Ranije objavljeno

U naselju Capraške poljane u Sisku je u večernjim satima došlo do pucnjave iz vatrenog oružja. Kako Jutarnji.hr doznaje od policije, jedna osoba je smrtno stradala, a više ih je ozlijeđeno.

Prema neslužbenim informacijama, nekoliko stambenih objekata je bio zahvatio i plamen. Jutarnji.hr doznaje kako je navodno u pitanju romsko naselje. Sve raspoložive policijske snage su na terenu.

Čitateljica Dnevnik.hr-a je kazala kako ne pamti da se ovako nešto ikada dogodilo u Sisku. 

- Prvo su se pola sata čule sirene hitne i policije, a onda smo saznali da je počinitelj zapalio dvije kuće i pucao iz kalašnjikova, kažu da ima ubijenih i ranjenih, ali ne znamo još detalje. Počinitelj je navodno još u bijegu i uz sebe ima automatsku pušku. U gradu vlada panika, ne pamtim da se ovako nešto ikada dogodilo u Sisku, ispričala je čitateljica Dnevnik.hr-a.

- Mama od dečka zove sve da se zaključaju, i od prijateljice je mama nju zvala da dođe doma. Baš su svi u panici - rekla je za Dnevnik.hr djevojka iz Siska.

Iz PU sisačko-moslavačke su objavili da je oko 20.10 sati u naselju Capraške Poljane u Sisku, došlo do pucnjave iz vatrenog oružja te je ozlijeđeno više osoba, a jedna je osoba smrtno stradala. 

30. travanj 2024 20:25