StoryEditorOCM
Crna kronikaKaznena prijava

Motociklist iz Belgije teže ozlijeđen kod Unešića: 74 godišnji vozač automobila šibenskih tablica oduzeo mu je prednost

Piše Branimir Periša
23. rujna 2021. - 09:58

U prometnoj nesreći koja se jučer dogodila kod Unešića, teže je ozlijeđen 35-godišnji belgijski državljanin, vozač motocikla.

Do prometne nesreće je došlo kada se 74-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Volkswagen šibenskih registarskih oznaka, prilikom skretanja ulijevo s glavne na sporednu cestu nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu kojom prilikom s prednjom lijevom stranom automobila nalijeće na motocikl Honda belgijskih registarskih oznaka. Zbog zadobivenih ozljeda vozač motocikla je nakon pružene liječničke pomoći u Općoj bolnici u Šibeniku pušten kući.

Protiv vozača će zbog izazivanja prometne nesreće biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, izdvajamo tešku krađu:

- u razdoblju od 8. do 21. rujna u Tribunju, predio Sovlje, nepoznati počinitelj je provalio u objekt u izgradnji od 49-godišnjaka i otuđio više komada različitog alata vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide radi njegovog otkrivanja.

Također, u razdoblju od 16. do 22. rujna na području cijele Policijske uprave provedena je preventivno-represivna akcija na nivou Europske unije – ROADPOL, usmjerena na suzbijanje prekršaja vozača koji tijekom vožnje koriste mobilni telefon, ali i onih vozača koji ne koriste sigurnosni pojas. Akcijom je u navedenom razdoblju na 38 lokacija kontrolirano ukupno 540 vozila, a evidentirano je ukupno 130 prekršaja i to 105 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 25 prekršaja uporabe mobilnog telefona za vrijeme vožnje.

19. travanj 2024 18:18