StoryEditorOCM
Crna kronikaVatrogasci radili cijelu noć

Lokaliziran požar u Vrpolju, policija privela jednu osobu na kriminalističko istraživanje

Piše šibenski.hr
17. kolovoza 2022. - 08:13

Jutros u 6 sati proglašen je lokaliziranim požar kod Vrpolja. Cijelu noć na terenu je bilo 30 vatrogasaca koji su osiguravali požarište. Vatrogasci se nadaju kako tijekom dana neće biti jačeg vjetra koji bi mogao 'probuditi' požar.

Podsjetimo, u utorak oko 15,15 sati na predjelu Vrpolja, na otvorenom prostoru prema mjestu Danilo, izbio je požar koji se brzo širio nošen vjetrom, osim niskog raslinja je zahvatio i borovu šumu i u kojem su bili ugroženi stambeni objekti.

U gašenju požara su osim zemaljskih snaga s područja cijele županije od 15,37 sati sudjelovale i zračne snage i to 4 canadaira i 3 air-tractora, a posljednji je u 20,20 sati napustio požarište.

- U vezi s ovim požarom je u prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedena jedna osoba. Nakon obavljanja radnji očevida na mjestu izbijanja požara i provedenih svih mjera i radnji obavijestit ćemo vas o svemu poduzetom i utvrđenom- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko- kninske.

Spomenimo i da je požar otvorenog prostora na otoku Kakan ugašen sinoć u 21:20 sati. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 3 ha. Požar je gasio 21 vatrogasac s 4 vatrogasna vozila iz JVP Šibenik i DVD-a Zlarin te dva vatrogasna ECO broda Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. Uz zemaljske snage na požaru su djelovala tri protupožarna zrakoplova Air Tractor AT 802 A.

24. travanj 2024 21:05