StoryEditorOCM
Crna kronikaide iza rešetaka

Ispitan u šibenskom DORH-u: 20-godišnji Srbin kod Knina švercao migrante, za prijevoz preko Hrvatske tražio 1750 eura

Piše Šibenski.hr
12. travnja 2021. - 17:06

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku ispitalo je uhićenog 20-godišnjeg državljanina Republike Srbije koji je priveden zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, izvijestili su u ponedjeljak iz DORH-a.

'Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 20-godišnjak 9. travnja 2021. godine oko 12,30 sati u Kninu, po dogovoru s dvije zasad neutvrđene osobe, a u cilju da se imovinski okoristi ilegalnim prevoženjem stranih državljana preko teritorija Republike Hrvatske; nakon što je jedna od tih osoba na području Vrpolja u svoje vozilo primila osobe koje su prethodno ilegalno prešle granicu Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, svojim osobnim vozilom marke Škoda Octavia vozio kao prethodnica vozilu te osobe kako bi ga, putem mobitela, upozorio na mjesta na kojima se nalaze policijski službenici, te mu tako omogućio da strane državljane preveze do dogovorenog mjesta.

Osnovano se sumnja da je za prijevoz dogovoren iznos od 1.750 eura, od kojeg su počinitelji dobili 250 eura, a ostatak je trebao biti isplaćen po obavljenom prijevozu', priopćili su iz Državnog odvjetništva.

Sucu istrage podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 20-godišnjaka zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage odredio je okrivljeniku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, doznaje se na šibenskom DORH-u.

19. travanj 2024 02:11