StoryEditorOCM
Crna kronikaJučerašnje razbojništvo

Dvojica pljačkaša upali u ljekarnu u Zvonimirovoj i prijeteći pištoljem zaposlenici ukrali 68 bočica lijekova! Ubrzo su uhićeni

Piše Branimir Periša
21. rujna 2021. - 09:49

U Službi kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 43-godišnjakom osumnjičenima da su počinili razbojništvo i tešku krađu provaljivanjem.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 20. rujna oko 10,20 sati u Šibeniku, s ciljem pribavljanja potrebnih lijekova, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, ušli u ljekarnu i uz prijetnje 43-godišnjoj zaposlenici otuđili ukupno 68 bočica s lijekovima te se udaljili. Brzom reakcijom policijskih službenika pribavljena su saznanja o mogućim počiniteljima koji su nakon dvadesetak minuta pronađeni u objektu u blizini mjesta počinjenja razbojništva, u kojeg su prethodno provalili, nakon čega su uhićeni i privedeni u prostorije policije.

Temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku obavljena je pretraga objekta gdje su osumnjičeni uhićeni, kojom prilikom su pronađeni otuđeni lijekovi kao i pištolj, 60 komada streljiva i jedan plastični pištolj.
Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, izdvajamo tešku krađu i dvije krađe:
- u razdoblju od 17. do 20. rujna u Šibeniku, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije javne ustanove kojom prilikom je otuđio lijekove,
- u večernjim satima 18. rujna u Tisnom, nepoznati počinitelj je 53-godišnjem ruskom državljaninu otuđio odloženi mobilni telefon vrijednosti nekoliko tisuća kuna,
- u razdoblju od 10. do 19. rujna u Mirlović Zagori, nepoznati počinitelj je 86-godišnjakinji iz nezaključane kuće otuđio novac.
Protiv nepoznatih počinitelja biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide radi njihovog otkrivanja.

18. travanj 2024 15:53