StoryEditorOCM
Zanimljivosti‘bijeli put‘

Večeras počinje prikazivanje kriminalističke serije snimane u Šibeniku, scenarist je Emir Imamović Pirke

Piše Šibenski.hr
30. rujna 2024. - 12:28

Kriminalistička serija Bijeli put nastala prema scenariju Emira Imamovića Pirkea HRT počinje prikazivati od ponedjeljka, 30. rujna u 21:15 na Prvom programu. 

Naslovne uloge tumače Franjo Dijak, Nina Violić, Enes Vejzović, Sanja Milardović, Elvis Bošnjak i Judita Franković, a redatelj je Tomislav Rukavina. 

Nakon godinu i pol dana postojanja, policijski Odjel za specijalne istrage i borbu protiv organiziranog kriminala, formiran na inicijativu ministra unutarnjih poslova i sastavljen od dokazanih i nekompromitiranih policajaca kojima zapovijeda inspektor Marko Jurić, dovršava svoju najveću istragu, onu protiv Željka Matića Željca, nekadašnjeg gangstera koji je legalizirao svoj posao i preko njega pere novac zarađen ilegalnim poslovima, piše HRT

Spektakularnu akciju Željcova uhićenja u obiteljskoj kući u kojoj živi sa suprugom Stelom i dvoje malodobne djece, zasjenjuje niz novih, velikih problema.

U noći prije Željcova uhićenja, u svom uredu je ubijen odlazeći načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Petar Mikulandra, dok je nekoliko dana ranije na kornatskom otočju pronađen leš žene za koju se ispostavlja da je Gabriela Ochoa iz Meksika, koju hrvatska policija smatra mrtvom već sedam godina - koliko je prošlo od pronalaska tijela na splitskom Marjanu i očigledno pogrešne identifikacije.

Inače, dobra dio ove serije sniman je baš u Šibeniku, kako eksterijeri tako i interijeri. Zanimljivo, baš je šibenska policijska postaja bila jdna od lokacija na kojoj je snimana serija ‘Bijeli put‘.

30. rujan 2024 12:29