StoryEditor
ZanimljivostiŠibenik dobiva Zelenarijum

U subotu dođite kod Azimuta i oplemenite svoj dom: Pametno iskoristite posljednji duži dan u godini

Piše šibenski.hr
20. listopada 2020. - 08:32
ilustracijaVlado Kos/Cropix

Ako razmišljate o tome da svoj životni prostor oplemenite novim biljkama ili ako biste svojim zelenim sustanarima rado pronašli sretniji dom ili biste pak nesebično podijelili sve one nove pupoljke koji vaši biljni cimeri 'bacaju', dođite u subotu, 24. listopada, na adresu Obala palih omladinaca 2 u Šibeniku, gdje će od 10.30 do 14 sati biti održan sajam biljaka – Zelenarijum. 'Nakon toga noći nam postaju duže, dani kraći pa pametno iskoristite taj posljednji duži dan u godini', poručili su organizatori događanja, kulturna udruga Fotopoetika i inkubator kulturnih programa Azimut.

Sajam biljaka – Zelenarijum održat će se u ili ispred Azimuta ovisno o vremenskim i epidemiološkim uvjetima, a upravo zbog ovog zadnjeg potrebne su prethodne prijave zainteresiranih za sudjelovanje, posebno ako imate više od jedne ili dvije biljke koje biste udomili na drugu adresu.

'Biljke, cvijeće, lončanice, sadnice možete razmijenjivati, davati besplatno ili za bagatelu. Također, nemojte škrtariti ni na savjetima kako što duže biljku ostaviti na životu i u kojim uvjetima ovisno o tome radili se o sobnim ili balkonskim biljkama', poručili su organizatori koji poseban poziv upučuju upravo onima koji se dobro razumiju u biljke da se jave članovima organizacijskog odbora i istaknu svoju želju da preuzmu savjetodavnu ulogu tijekom Zelenarijuma i postanu 'Zeleni savjetnik'.

Sve informacije idu na e-mail fotopoetika@gmail.com.

Ovo je savršena prilika da svoj dom učinite zdravijim mjestom za život u vrijeme kad ništa oko nas nije kako treba biti. Osim toga, poznato je da zelena boja umiruje, djeluje blagotvorno, a već jedan pogled na šarenu boju latica mami osmijeh na lice. 'Dođite i potražite svog novog kućnog ljubimca kojeg nećete morati izvoditi vani, a koji će vam dobivenu pažnju uzvratiti pozitivnom energijom', stoji u pozivu na Zelenarijum.

Izdvojeno

03. prosinac 2020 14:37