StoryEditorOCM
Zanimljivostibožićni program

Što nam je HTV pripremio za blagdane? Gledat ćemo ‘Milijunaša‘ sa zvijezdama, posebne emisije ‘Potjere‘, ‘Kod nas doma‘, ‘Kluba 7‘...

Piše Jutarnji list
18. prosinca 2020. - 21:13
Na Prisavlju su pripremili humanitarno silvestarsko izdanje popularnog kviza 'Tko želi biti milijunaš?'Arhiva/Marko Todorov/Cropix

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je i za ove nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane pripremila pregršt popularnih i zabavnih emisija iz produkcije Zabavnog programa HTV-a. Iako je Zabavni program ove godine bio "pokošen" epidemijom koronavirusa i mjerama zbog kojih su gotovo sve emisije doživjele promjene, a neke od njih su i pauzirale snimanja, urednik Zabavnog programa HTV-a Mario Sedmak zadovoljan je napravljenim, te najavljuje i zanimljiv program za božićne i novogodišnje blagdane, piše Jutarnji.hr.

- Sve smo mijenjali: Milijunaš, Volim Hrvatska, Potjera, Zvijezde pjevaju i Kod nas doma su doživjeli promjene. Nažalost, snimili smo samo jednu (novogodišnju) A-stranu i proizvodnja je stala. Ono što je najvažnije je da se u svim emisijama držimo epidemioloških mjera, rekao bih čak i jače nego što su propisane. Reduciran je broj ljudi, na snimanju apsolutno svi nose maske, tako da zasad osim sporadičnih slučajeva, nismo imali puno pozitivnih osoba. Isporučujemo 15 emisija tjedno, a sve smo uspjeli odraditi s malim, dopuštenim brojem ljudi na snimanjima, kazao je Sedmak.

Najavio je i blagdansko, tradicionalno humanitarno silvestarsko izdanje popularnog kviza "Tko želi biti milijunaš". Snimanje emisije je prošli tjedan moralo biti odgođeno jer se u međuvremenu koronavirusom zarazio jedan od znalaca, no Sedmak je najavio kao će se emisija ovih dana ipak snimiti i svakako emitirati za blagdane:

- Što se tiče Milijunaša, radi se o humanitarnoj emisiji čiji prihod ide za rađaonicu Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb u Petrovoj. Natjecat će se dva para: finalisti showa Zvijezde pjevaju Arija Rizvić i Ivan Šarić, te Ornela Vištica i Boris Svrtan, glumci koji igraju u novoj uspješnici Kerempuha "Predsjednici & ca". Džokeri zovi bit će im naši lovci iz Potjere -  kaže Sedmak.

- A kad je posrijedi popularna "A-strana", i ona je - zbog pogoršanja epidemiološke siruacije u nas i time pripadajućih najstrožih mjera - morala već nakon prve snimljene emisije stati s proizvodnjom. Vidjet ćemo kako će biti u siječnju. Stoga ćemo za Božić emitirati najbolje božićno izdanje te publici očito omiljene emisije, dok ćemo za Silvestrovo  i novogodišnju noć imati posebnu emisiju s najboljim izvedbama, a uspjeli smo snimiti i neke nove glazbene brojeve. Sve te pjesme snimali smo vani, ispred zgrade HRT-a, ponovno uz pridržavanje svih mjera. U svakom slučaju, bit će to ugodan doček Nove godine uz male ekrane, našu "A stranu" i program Hrvatske televizije - najavljuje Sedmak.

I sve ostale emisije Zabavnog programa HTV-a bit će u blagdanskom ozračju - od emisija "Potjera, "Kod nas doma" i "Klub 7" - do emisije Tončice Čeljuske "U svom filmu". U toj emisiji u utorak 29. prosinca prvi put gostuje i svoj "životni film" nakon kraja mandata na Pantovčaku otkriva bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, piše Jutarnji.hr.

27. travanj 2024 15:21