StoryEditorOCM
Zanimljivostimauro i lucija

Dvoje kandidata iz naše županije se bori za 30 tisuća eura, doznajte sve o natjecateljima Hell‘s Kitchena

Piše K.G.
1. veljače 2024. - 17:22

Sinoć je na RTL-u s emitiranjem počeo novi show ‘Hell‘s Kitchen Hrvatska‘, a već večeras od 21.15 sati kandidate očekuje novi dinamični izazov koji je za njih pripremio chef Gretić.

U Showu sudjeluje 18 kandidata koji će se u brojnim kulinarskim izazovima i posluživanju večere za goste boriti za pobjedu i 30.000 eura, a pritom će zajedno i živjeti. Čak je sedam natjecatelja iz Dalmacije: Chiara Ožaković, Domagoj Čirjak i Sara Marčin iz Zadra, Josip Šantek iz Bibinja, Lucija Turčinov s otoka Murtera, Mauro Renje iz Šibenika i Roko Kunčić iz Kaštel Novog.

Upoznajte sve kandidate koji se natječu u ovom showu:

image

Chiara Ožaković

Maja Bota

1. CHIARA OŽAKOVIĆ

Chiara dolazi iz Zadra, ima 24 godine i radi u azijskom fusion restoranu. U svom poslu, ističe, najviše voli dinamičnost, timski rad te prostor za učenje i napredak. Sebe opisuje kao marljivu, vedru osobu slobodna duha, iskrenu i upornu, a najveća mana joj je tvrdoglavost. Kod svojih kolega u kuhinji najviše cijeni poštenje, iskrenu suradnju i marljivost, a nikako ne voli neurednost. Smatra se jako kompetitivnom osobom koja voli nove izazove te se nada da će u ‘Hell‘s Kitchenu‘ moći pokazati sve što zna. Svome bi timu, kaže, mogla doprinijeti brzinom, organiziranošću i timskom igrom. Kritike se ne boji, dapače, ističe kako se iz nje može puno toga naučiti. Kulinarski uzor joj je mama, a za pet godina voljela bi imati vlastitu konobu s dalmatinskim štihom u kojoj bi posluživala domaću hranu.

image

Damir Glasnović

Maja Bota

2. DAMIR GLASNOVIĆ

Damir dolazi s Malog Lošinja. Ima 28 godina te radi kao zamjenik chefa kuhinje u jednom restoranu. U svom poslu najviše voli uzbuđenje tijekom posluživanja, ‘‘tapšanje‘‘ po ramenu za dobro obavljen posao, strast prema hrani te disciplinu. Za sebe kaže da je temperamentan, eskcentričan, uporan i direktan. U kuhinji ne voli vidjeti neurednost, nedosljednost i aljkavost pri obavljanju posla. Svojim najvećim životnim uspjehom smatra što je ostao uporan i nikad nije odustao. Kritiku smatra kao vodilju za buduće zadatke. Damir misli kako su njegove prednosti u kuhinji želja i predanost, ali i činjenica da svaka priprema jela završi nekim njegovim potpisom. Njegov idealan vlastiti restoran koji bi jednom volio otvoriti je uz more s ribljim specijalitetima. U ‘Hell‘s Kitchen se prijavio zbog novog izazova i probijanja na javnu gastronomsku scenu, a za pet godina, kaže, vidi se kao chef s Michelinovom zvjezdicom.

image

Dean Vučin

Maja Bota

3. DEAN VUČIN

Iz Velike Gorice stiže 33-godišnji Dean, a trenutno radi kao kuhar u restoranu. Ističe kako voli kombinirati različite namirnice da bi dobio nove spojeve i okuse gotovih jela, veliku pažnju uvijek pridaje serviranju, a voli ozbiljnost i predanost pri kuhanju. Iz takta ga, kaže, mogu izbaciti lijenost suradnika, nehigijena i nekolegijalnost. Za sebe kaže da je pozitivna i optimistična osoba, puna razumijevanja, a ponekad zna biti nestrpljiv, lakovjeran i svojeglav. Kulinarskih uzora nema, a kritiku podnosi – stoički. Dean ističe kako se u show prijavio zbog novog znanja, novčane nagrade, ali i promocije te smatra da će se u izazovima dobro snaći jer je timski igrač, brz, spretan i uživa u svom poslu. Kao jedno od svojih najvećih kulinarskih postignuća ističe uspješno kreiranje sljedova jela za bivšeg predsjednika države. Najviše voli kuhati rižota, tjestenine i riblja jela, a u bližoj budućnosti volio bi otvoriti svoj mali bistro.

image

Domagoj Čirjak

Maja Bota

4. DOMAGOJ ČIRJAK

Zadranin Domagoj ima 28 godina, kulinarstvo je za njega konstantno učenje, mogućnost napretka i inovacija, a dosad je već radio i kao voditelj kuhinje u fine dining bistrou. Sebe opisuje kao osobu koja je samouvjerena, komunikativna, nesebična, znatiželjna, ambiciozna i perfekcionist, a njegovi idealni kolege u kuhinji trebali bi biti odani, kolegijalni i uredni. Ističe kako je u životu vrlo natjecateljski nastrojen, a dobro funkcionira i pod stresom jer ga on uvijek tjera naprijed ka ostvarenju novih ciljeva.

Uzor mu je Gordon Ramsay jer je, gledajući njega, naučio puno o kulinarskim tehnikama i procesima prigotovljavanja jela, a ističe kako mu je uspio dočarati i prenijeti strast za kuhanjem. U ‘Hell‘s Kitchen‘ se prijavio jer se želio okušati u novom izazovu, upoznati nove ljude koji dijele istu strast, veseli se napretku, a privukla ga je i novčana nagrada. Smatra da ga od ostalih kandidata može izdvojiti staloženost, mirna glava čak i pod pritiskom, hrabrost i samostalnost u radu. U budućnosti bi volio raditi kao privatni kuhar za poznate osobe u svijetu, a omiljena vrsta hrane su mu tapasi.

image

Domagoj Kovačićek

Maja Bota

5. DOMINIK KOVAČIĆEK

Dominik ima 22 godine i dolazi iz Zagreba, a iza njega je petogodišnje iskustvo u jednom prestižnom zagrebačkom restoranu u kojem je prošao sve – od praktikanta do chefa kuhinje. U njegovom poslu najdraže su mu stvari kreativnost, stalna povezanost s ljudima, stalna napetost i užurbana energija. Sebe opisuje kao osobu željnu znanja, marljivu i strpljivu, ali ponekad je, kaže, previše plah. Svojim najvećim uspjehom dosad Dominik ističe dobivanje Michelinove preporuke kao chef kuhinje u restoranu u kojem je radio. Svojim najvećim kulinarskim umijećem smatra stvaranje jela od početka, obradu ribe i mesa te poštovanje prema namirnicama, a što se kulinarskih stilova tiče, ističe kako mu najbolje leži fine dining i obrada sirovih namirnica. U showu ‘Hell‘s Kitchen Hrvatska‘ želi pokazati sve što zna i napraviti promjenu u svom životu, ističe da je jako kompetitivna osoba i smatra da zna puno s obzirom na svoje godine. Za pet godina vidi se u nekom skandinavskom restoranu s Michelinovim zvjezdicama.

image

Dragomir Matijević

Maja Bota

6. DRAGOMIR MATIJEVIĆ

Dragomir ima 38 godina, stiže iz Petrinje i po struci je kuhar. Za sebe kaže da je pozitivan, vedar, staložen i učinkovit. U kuhinji ne bi volio vidjeti nepouzdane kolege, aljkavost i nemotiviranost za rad. Najdraža kuhinja mu je tradicionalna hrvatska, a smatra da mu najviše leži priprema grilla. Omiljeni kuhar mu je Gordon Ramsay jer je, ističe, u kuhinju uveo revoluciju. Odlike dobrog chefa za njega su spremnost, pouzdanost i tolerancija. U show se prijavio jer smatra da mu to može biti iduća stepenica u karijeri te misli da će se vrlo brzo adaptirati u izazovima. Na kritiku, ističe, reagira tako što razmisli, prihvati i poboljša svoj rad. Za pet godina volio bi biti vlasnik titule pobjednika ‘Hell‘s Kitchen Hrvatska‘ te imati vlastiti restoran.

image

Emina Huseljić

Maja Bota

7. EMINA HUSELJIĆ

Emina ima 30 godina i stiže iz Visokog u Bosni i Hercegovini. Trenutno radi kao prodavačica, a tijekom ljetne sezone kao kuharica na obali. U kuhinji najviše voli rad, red i disciplinu, a sebe opisuje kao jako iskrenu i upornu osobu koju stalno privlače nova iskustva, dok joj je najveća mana, kaže, brzopletost. Ističe da je natjecateljskog duha, a pod stresom funkcionira najbolje. Što se kritika na njezin rad tiče, prihvaća je samo ako je upućena od kompetentne osobe. Najveći uzor u životu joj je njezina obitelj jer joj uvijek pružaju podršku i razumijevanje. Ističe kako je u pripremi hrane uvijek jako kreativna i ne voli se previše oslanjati na recepte, već uvijek doda nešto svoje, a obožava kuhati bosanske specijalitete i sve vrste mesa. U show se prijavila zbog želje za novim iskustvom, znanjem i novim poznanstvima. Smatra da su njezine najveće prednosti u kuhinji odgovornost, brzina i funkcionalnost u timu. U budućnosti bi voljela raditi u nekom ekskluzivnom restoranu kao kuhar za poznate ličnosti.

image

Josip Šantek

Maja Bota

8. JOSIP ŠANTEK

Josip dolazi iz Bibinja i ima 32 godine. Trenutačno radi kao šef kuhinje jednog hotela. U njegovoj profesiji najviše ga motivira puno posla i dobra ekipa u kuhinji. Sebe smatra pozitivnom i upornom osobom, ali je i tvrdoglav. Kod kolega najviše cijeni timski rad, a najviše ga može razljutiti nemar. Kaže kako nastoji konkurirati drugima i pokazati svoje znanje jer bez toga nema napredovanja, a ‘‘zdrav‘‘ natjecateljski duh i tjera druge ljude da se trude još više, no ne voli se hvaliti svojim znanjem. Konstruktivna kritika, ističe, uvijek dobro dođe jer ukazuje na greške i ispravlja ih. Svojim najvećim kulinarskim umijećem smatra pripremu ribljih jela. U show se prijavio jer bi želio pobijediti i dokazati da je jedan od najboljih iako je već 13 godina vegan! U budućnosti se vidi kao kuhar s Michelinovom zvjezdicom.

image

Lucija Turčinov

Maja Bota

9. LUCIJA TURČINOV

Lucija stiže s otoka Murtera, ima 30 godina i vlasnica je konobe. Kuhati je učila od bake koja je, kako se prisjeća, bila vrsna kuharica. U svom poslu najviše voli dinamičnost i kreativnost, a za sebe kaže da je uporna, komunikativna, vrckava, empatična i trudi se iz svake situacije izvući najviše što može. Kod kolega najviše cijeni poštovanje, a ne tolerira kašnjenje, zabušavanje i neravnopravnost. Smatra se veoma kompetitivnom osobom te ističe da se tek onda kad joj ljudi kažu da nešto ne može u njoj budi inat i želja. Uz domaću kuhinju, favoriti su joj još i talijanska, španjolska, francuska i tajlandska. U show se prijavila kako bi pokazala samoj sebi koliko vrijedi. Ističe kako je njezina najveća prednost u kuhinji dobra organizacija u kaosu.

image

Marjana Tikel

Maja Bota

10. MARJANA TIKEL

Marjana ima 38 godina i dolazi iz Motovuna, a trenutačno radi kao privatna kuharica. U svom poslu voli dinamiku, kada gosti uživaju u kušanju hrane te isprobavanje novih recepata i tehnika. Za sebe kaže da je vesela, dobronamjerna simpatična i poštena te ističe kako je u kuhinji iz takta mogu izbaciti neurednost, lijenost i pametovanje kolega. Marjana kaže da dobro podnosi kritiku jer nitko ne zna sve i uvijek je spremna biti još bolja u onome što radi. Omiljena vrsta hrane joj je lokalna, sezonska, a obožava pripremati i jela s tartufima. Omiljeni kuhar joj je Jamie Oliver. Marjana smatra da su glavne odlike dobrog chefa čvrst karakter, autoritet, ali i razumijevanje i poštivanje osoblja. Smatra da će se u showu snaći odlično jer joj kuhanje pred drugim ljudima nije strano, a svom bi timu mogla pridonijeti brzinom i organiziranošću. Marjanu gledatelji RTL-a dobro znaju i kao farmericu pete sezone ‘Ljubav je na selu‘.

image

Marko Leutar

Maja Bota

11. MARKO LEUTAR

Marko dolazi iz Županje, ima 28 godina i po struci je kuhar. U svom poslu voli rad s različitim ljudima te istraživanje novih okusa. Sebe opisuje kao veselu i pozitivnu osobu. Kod kolega najviše cijeni komunikativnost, iskrenost i poštenje, a najmanje voli nemar, laganje i lijenost. Pod stresom, ističe, funkcionira izvrsno, a kritiku cijeni ako iz nje može izvući neku pouku i poboljšati svoj rad. Omiljena kuhinja mu je mamina. Najdraži kuhar mu je Gordon Ramsay jer ga prati odmalena i on je bio jedan od razloga zašto je zavolio kulinarstvo. Marko smatra da su odlike dobrog chefa tajming, znatiželja i volja za radom. Smatra da je idealan kandidat za ‘Hell‘s Kitchen‘ jer show treba jednog osebujnog Slavonca koji će još malo podići atmosferu. Smatra da je njegova najveća prednost u kuhinji to što se može prilagoditi svakoj poziciji i zadatku. Za pet godina vidi se u svom gradu kao vlasnik restorana.

image

Mauro Renje

Maja Bota

12. MAURO RENJE

Mauro ima 29 godina i dolazi iz Šibenika. U njegovom poslu najviše ga privlači stvaranje novih jela, eksperimentiranje, eksponiranje svoje osobnosti kroz jela, a kuhinju smatra svojom oazom. Za sebe kaže da je dinamičan, predan poslu i teži savršenstvu, a u njegovu životopisu već stoji i pozicija chefa kuhinje jednog restorana. Kod kolega najviše voli vidjeti timski rad i odgovornost, a najmanje tolerira površnost, traljavost i nezainteresiranost. Kad je izložen stresu, dodaje, radi još više. Kulinarski uzor mu je Tvrtko Šakota jer cijeni njegov rad i osobnost. Kad je o pripremi hrane riječ, najbolje mu leži, kaže, spoj tradicionalnog i modernog. U show ga je prijavila supruga, a on bi se sudjelovanjem volio još više usavršiti te upoznati nove i zanimljive ljude. Mauro smatra da su njegove najveće prednosti u kuhinji brzina, inovativnost i vođenje, a mana eksplozivnost.

image

Roko Ćibarić

Maja Bota

13. ROKO ĆIBARIĆ

Kuhar Roko ima 24 godine i dolazi iz Zagreba. Umjetnost, točnost i stres stvari su koje najviše voli u svom poslu. Za sebe kaže da je ozbiljan, luckast i temperamentan. Kod kolega najviše cijeni znanje, strpljivost i entuzijazam, a ne tolerira baš manjak higijene i nebrigu o poslu. Kad ima neki cilj, ističe, spreman je natjecati se s bilo kim, obožava izazove, a stres ga tjera da probija granice vlastitih mogućnosti. Konstruktivne kritike dobro podnosi i kaže kako se trudi pogreške ispraviti u što kraćem roku. Najveći gastro uzor mu je britanski chef Marco Pierre White zbog karaktera, znanja i energije. Najbolje mu leži, kako kaže, priprema jela talijanske kuhinje. Cilj u showu mu je pobjeda i otvaranje novih mogućnosti. Smatra da su u njegove prednosti u kuhinji to što brzo reagira i pronalazi rješenja. U budućnosti bi volio otvoriti vlastiti restoran koji će imati mali kapacitet ljudi, ali će nuditi vrhunsku uslugu.

image

Roko Kunčić

Maja Bota

14. ROKO KUNČIĆ

Roko stiže iz Kaštel Novog i ima 20 godina, a trenutno radi kao kuhar u restoranu. U njegovoj profesiji najviše ga vodi strast za kuhanjem, a smatra da je kreativan, profesionalan, pristupačan i jako ambiciozan. Kritike se ne pribojava, već je prihvaća s razumijevanjem, a ističe kako je kompetitivna osoba. Najveći uzori su mu roditelji te uspješni ljudi s područja gastronomije. Roko smatra da mu najbolje leži priprema azijskih specijaliteta, a kad je o stilu kuhanja riječ, favorit mu je fine dining. Motiv za prijavu u show bilo mu je kuhanje uz bok Tomu Gretiću jer bi mu to, kako kaže, bila velika čast i zadovoljstvo. Smatra se idealnim kandidatom jer je mlad, neustrašiv, dobro podnosi stres i smatra da za svoje godine ima zavidno znanje. U budućnosti bi volio biti glavni chef u nekom od vodećih hrvatskih fine dining restorana.

image

Sara Marčin

Maja Bota

15. SARA MARČIN

Sara dolazi iz Zadra i ima 23 godine. U svom poslu kuharice najviše voli kreativnost, pozitivan stres i rad s ljudima. Za sebe kaže da je otkačena osoba koja voli dobru zezanciju, vrijedna, radišna, ambiciozna i povjerljiva. U kuhinji najviše cijeni kolege koji su spremni pomoći i podijeliti svoje znanje te imaju razumijevanja za druge, a ne tolerira samodopadnost i podcjenjivanje. Ne smatra se jako kompetitivnom osobom, ističe kako voli istaknuti svoje vrline, ali nikad nauštrb drugih. Rad u stresnim situacijama nije joj stran te smatra kako se s njim jako dobro nosi. Najviše joj leže dalmatinska i francuska kuhinja, a među jelima koje najviše voli spremati su razne vrste rižota, kruh te sve vrste tijesta i tjestenine. U ‘Hell‘s Kitchen‘ se prijavila jer je željela vidjeti koliku razinu motivacije i snage ima za sudjelovanje u jednom tako velikom showu. Smatra da je njezina prednost u kuhinji to što je odgovorna, marljiva, brza te željna novih znanja. U budućnosti se vidi kao voditeljica restorana.

image

Tea Pilat

Maja Bota

16. TEA PILAT

Tea ima 29 godina i dolazi iz Daruvara, a odmalena je vrijeme provodila u kuhinji s bakom. U ovoj profesiji najviše je privlači kreativnost, inovativnost i uveseljavanje ljudi vrhunskim delicijama. Za sebe kaže da je jednostavna osoba, izrazito organizirana, minimalist, a zadovoljstvo pronalazi u malim stvarima. Kod kolega najviše cijeni organiziranost, uljudnost i obzirnost. Smatra se izrazito kompetitivnom osobom koja uvijek teži biti najbolja u svemu što radi. U stresnim situacijama, kaže, ostaje skoncentrirana i racionalna. Najveći uzor u kulinarstvu joj je chefica Ana Grgić zbog svoje inovativnosti i maštovitosti te zato što je jedna od rijetkih žena na toj poziciji u našoj zemlji. Među jelima koja najviše voli kuhati ističe sve vrste steakova, rižota te variva i jela na žlicu. Smatra da će se u ‘Hell‘s Kitchenu‘ dobro snaći jer je organizirana, pedantna i precizna, a voljela bi na svom primjeru dokazati da svatko može uspjeti u onome što voli i želi raditi. Za pet godina vidi se kao glavna kuharica u nekoj od europskih mediteranskih zemalja, u restoranu sa sezonskim i lokalnim jelima.

image

Tomislav Subašić

Maja Bota

17. TOMISLAV SUBAŠIĆ

Tomislav ima 46 godina i dolazi iz Vinkovaca. Po struci je kuhar, a za sebe kaže da je vesela i pravedna osoba, ali ponekad zna lako planuti. Kod svojih kolega u kuhinji najviše cijeni znanje, urednost i zalaganje, a naljutiti ga mogu neurednost i lijenost. Tomislav je najviše ponosan na činjenicu da je dosad bio chef kuhinje u pet restorana. Pod stresom funkcionira smireno, a to, kaže, dolazi s iskustvom i godinama. Kulinarski uzor mu je Gordon Ramsay. Smatra kako mu najviše leži priprema mediteranskih specijaliteta. U show se prijavio jer želi naučiti još novih stvari, dobiti bolju priliku pri zaposlenju nakon sudjelovanja, ali i osvajanje vrijedne novčane nagrade. Tomislav ističe da je njegova najveća prednost u kuhinji iskustvo, a iz takta ga najviše može izbaciti kašnjenje u posluživanju hrane gostima. U bližoj budućnosti vidi se kao vlasnik restorana na Jadranu.

image

Vehid Šaldić

Maja Bota

18. VEHID ŠALDIĆ

Vehid ima 24 godine i stiže iz Gradačca pokraj Tuzle, no karijeru gradi u Hrvatskoj. Trenutno se bavi consultingom u ugostiteljstvu, a ima i vlastiti brend kuharskih noževa, na što je jako ponosan. Unatoč godinama, iza njega je već sada bogato iskustvo u kuhinji – radio je kao chef kuhinje, privatni kuhar, ali i korporativni chef te vodio tim od tridesetak ljudi, a osvajač je i međunarodnih gastro nagrada. U svom poslu najviše voli zadovoljstvo i sreću gostiju, opuštenu atmosferu na radnom mjestu te uživanje u radu te okruženost ljudima koji dijele istu ljubav prema kuhanju. Za sebe kaže da je dobrog duha i uvijek nasmijan. Kod kolega najviše cijeni odgovornost, odanost i smirenost, a iz takta ga može izbaciti ulizivanje, bahatost i izbjegavanje posla. Vehid ističe kako je natjecateljskog duha, voli izazove i trudi se svakodnevno učiti i napredovati. Veliki je zaljubljenik u tradicionalna bosanska jela jer ga vraćaju u djetinjstvo, ali voli pripremati i tjestenine, sirovu ribu, spajati nespojivo. Jako voli modernu i molekularnu kuhinju. Vehid ističe da je već nekoliko puta pokušao upasti na internacionalne inačice showa ‘Hell‘s Kitchen‘ pa će u showu pokazati sve što može i zna. Za pet godina volio bi raditi kao chef u objektu u kojem će moći pokazati svoje znanje i kreativnost, a nada se i Michelinovoj zvjezdici.

23. studeni 2024 19:30