StoryEditorOCM
ZanimljivostiU SUSRET VALENTINOVU

Ne mora sve biti iz Kine: Branka Tešić zaljubljenim Šibenčanima nudi iz kućne radinosti srca, ružice, sapune, vodene kugle...

Piše Zdravko Pilić
13. veljače 2024. - 14:24

Lijepo je za Valentinovo vidjeti da je nešto i domaće, naše, šibensko. Da nijesve  samo ruža iz Nizozemske, ili čokolada iz Švicarske, žarko crvena điđa – miđa iz Kine, nego da i mi znamo nešto napraviti onako malo, slatko, od srca, u kućnoj radinosti, onako kako to radi naša sugrađanka, Branka Tešić. Koju smo ‘užežin‘ Dana zaljubljenih zatekli za svojim bankom na šibenskom pazaru. Ima u nje svega! I to za sitne novce, za nekoliko eura.

Ima tu i mirisnih sapunčića u obliku cvijeta, i ručno pravljenih ruža od pravog satena, koje možete kupiti na komad ili skupno u cijelim aranžmanima u kutiji, vodenih kugli s anđelčićima, privjesaka za ključeve u obliku srca, okvira za slike u koju možete staviti fotku neko u g svoga dragog ili drage. A ima i magneta za frižider u obliku srca, na koje se po želji mogu ispisati imena. Pa onda reći – ‘Evo, draga, ili dragi, stavio sam te na led!‘ Tu su i patuljci, koje Branka sama šije, i puni ih spužvom, koji u rukama – prigodno - drže srca. Za svakog ponešto, i za muške i ženske kupce.

- ‘Ima nas još u Šibeniku koji se bavimo ovom djelatnošću, zimi smo na Poljani, u kućicama, na Božićnom sajmu, za Uskrs nudimo Uskrsni program, pa je šteta što recimo Turistička zajednica nije i za Valentinovo osmislila nekakav program i postavila kućice kao i za Advent‘ – veli nam Branka koja, eto, ima čini nam se izvrsnu ideju za inače agilnog i žveltog direktora šibenske Turističke zajednice Dina Karađolu. O kojoj svakako vrijedi razmisliti.

28. travanj 2024 03:24