Uz glavnu cestu Zagreb-Rijeka, negdje na pola puta, u Zdihovu, u slikovitom Gorskom Kotaru, smještena je starinska gostionica Mali raj. Ovdje je priprema janjetine s ražnja dugogodišnja tradicija, a iskustvo se u ovoj konobi prenosi s koljena na koljeno već tri generacije, piše Jutarnji list.
U slučaju da, zbog velikih gužvi, u Malom raju ne uspijete uhvatiti stol, dobro je znati i da na pojedine dane peku janjetinu na ražnju za van pa se svakako raspitajte i o toj opciji. Svakako vrijedi dodati i kako janjetinu i odojak iz krušne peći pripremaju po narudžbi pa, kada krećete na put s mora, to svakako imajte na umu i rezervirajte svoju porciju.
Osim janjetine, na ražnju peku i odojak, nude i jela kao što su različite plate sa sirevima i narescima, a nude i jela s grilla kao što su ćevapi, pljeskavice, kotleti i kobasice. Za one koji ipak traže nešto laganije, tu su različite juhe, tjestenine i sendviči, a posebno je pohvalno što ovdje peku i svoj kruh. Rade ga od žitarica koje sami uzgajaju u dolini rijeke Kupe, čime su se svojedobno i pohvalili na društvenim mrežama. Od deserata nude palačinke, kolače i štrudle.
Budući da je lokal okružen šumom, a u blizini se nalazi i Kupa, ovo može biti i jedna od onih postaja gdje će u prirodi, uz dobre zalogaje, odmoriti i uživati cijela obitelj. Više informacija o gotistionici Mali raj potražite na njihovoj službenoj stranici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....