StoryEditorOCM
ZanimljivostiSvijet uz kavu

Djed Mraz nosi masku i ima međunarodnu propusnicu, napisao je talijanski premijer dječaku koji ga je molio da najdražeg djedicu ne stavi u izolaciju

Piše HINA
14. studenog 2020. - 10:36


RIM


Djed Božićnjak nosi masku i ima posebnu propusnicu da bi mogao obići svijet, napisao je talijanski premijer na Facebooku kako bi uvjerio djecu da ove godine darovi neće izostati zbog pandemije. "Djed Božićnjak zajamčio mi je da ima propusnicu za međunarodna putovanja: može putovati i dijeliti darove djeci cijelog svijeta", napisao je Giuseppe Conte petogodišnjem dječaku Tommasu koji je molio premijera da ne stavlja u izolaciju najdražeg djedicu. "Il Babbo Natale potvrdio mi je da uvijek putuje sa zaštitnom maskom i održava fizički razmak kako bi zaštitio sebe i sve ljude s kojima se susreće", napisao je Conte.

AŠGABAT


Turkmenistanski predsjednik Kurbanguli Berdimuhamedov svečano je otkrio golemi kip psa izliven u zlatu, postavljen na središnjem trgu u prijestolnici, kao odu pasmini srednjoazijskog ovčara, ponosa nacije. Na podestu kipa vrte se snimke pasmine alabaj, a sama skulptura oda je voljenu psu predsjednika Berdimuhamedova koji je i svoj vlastiti lik dao izliti u zlatu, pa je tako njegov kip na konju postavljen nedaleko od psećeg. Tradicionalni čuvari sada, psi i konji dragocjene su životinje u naciji od šest milijuna ljudi koja većinu svojih prihoda ostvaruje eksploatacijom zaliha plina.


BERLIN
Njemica u dobi od 106 godina uspješno se oporavila od covida-19, objavila je tvrtka koja upravlja bolnicom u Oranienburgu. Žena je otpuštena iz bolnice u utorak i "u vrlo je dobrom stanju za svoju dob tako da se njezin imunosni sustav uspješno othrvao virusu uz našu pomoć", rekao je glavni liječnik Harald Pannwitz. Nekoliko dana ranije objavljeno je da je iz bolnice u Berlinu otpuštena 97-godišnja žena, također iz države Brandenburg u okolici Berlina za koju se, u trenutku kada je bila hospitalizirana, sumnjalo da je imala moždani udar.


LOS ANGELES


Jahta britanskog rockera Erica Claptona koja bi se mogla prodati za 7 do 10 milijuna dolara, prsten Elvisa Presleyja i originalne snimke s Woodstocka ponudit će se na dražbi u Los Angelesu krajem mjeseca. Jahtu "Va Bene" dužine 47,5 metara opremljenu za smještaj 14 gostiju, Clapton je kupio 2005. i potpuno preuredio tri godine poslije, a na dražbi u Los Angelesu 28. studenoga naći će se zajedno s 300 memorabilija iz svijeta glazbe i glazbene industrije. Među predmetima je i prototip Claptonove gitare iz 1983. koja zapravo nikada nije bila proizvedena. Gitara bi mogla biti prodana za 40.000 do 50.000 dolara, procjenjuje GWS Auctions.
 

22. travanj 2024 13:57