StoryEditorOCM
Lifestyle‘GODINA ZA PAMĆENJE‘

Daniela Trbović na Silvestrovo predstavlja novu HTV-ovu zabavnu emisiju: ‘Pamtim samo sretne dane i neke noći, naravno‘

Piše VInko Paić/SD
30. prosinca 2023. - 15:33
‘Moja godina za pamćenje je 2000. Na samom početku godine postala sam majka, što je prethodilo tome ne moram vam objašnjavati, ali samo želim reći da sam rodila sina, a ne dite‘HTV

Ona je jedna od televizijskih voditeljica koje se pred kamerama osjećaju kao kod kuće, još otkako se davnih devedesetih godina na našoj državnoj televiziji pojavila u kultnom "Hit Depou". Uslijedili su mnogi zabavni projekti: od Dore, Porina, izbora za Miss Hrvatske, "Najslabije karike", "8. kata", "Žena povjerljivo", "5.com s Danielom"...

Ma teško je uistinu i nabrojiti sve emisije u kojima se Daniela Trbović (60) s razlogom nametnula kao jedno od naših najprepoznatljivijih lica s malih ekrana. Rođenu Karlovčanku i nesuđenu liječnicu (ljubav prema novinarstvu bila je, naime, jača od one prema medicini), uskoro ćemo na HRT-u gledati u novoj zabavnoj emisiji "Godina za pamćenje", čija je premijera na Silvestrovo.

‘Samo‘ voditeljica

Što nas sve kroz osam emisija očekuje u "Godini za pamćenje"?

- Osam nedjelja nakon Dnevnika nudimo zabavu za cijelu obitelj. Nije li to slatko? Naime, "Godina za pamćenje" je zabavni kviz koji nas u svakoj od emisija vraća u pojedinu godinu, i to u periodu od 1960. do 2000. Dva se dvočlana tima natječu u pet zanimljivih igara. Kapetani timova su Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin, a svaki od njih u timu ima jednog natjecatelja. Bit će zanimljivo vidjeti kako su se poznati glazbenici, sportaši i glumci snašli u natjecateljskoj ulozi. I da ne zaboravim, ja sam voditeljica kviza. Ne znam hoćete li nas uopće prepoznati jer smo odjeveni i počešljani u duhu vremena. Bit će tu svega – perika, tupea, jastučića, štikli, puno prisjećanja i ganuća nas zrelijih i čuđenja mlađih gledatelja. Ferlin i Battifiaca su neprepoznatljivi, a ako vidite neku seksi ženu na ekranu, to sam ja. Nadam se da ćete biti na pravom programu.

image

‘To je zabavni kviz koji nas u svakoj od emisija vraća u pojedinu godinu, i to u periodu od 1960. do 2000. Dva se dvočlana tima natječu u pet zanimljivih igara.‘

HTV

Jeste li, uz to što ga vodite, na još neki način uključeni u show? Primjerice, predlažete li goste i teme koje će se obraditi?

- Znate kako se kaže – ja sam "samo" voditeljica, jer sam zabavna, naravno. Urednica Gordana Škaljac Narančić je šefica naše proizvodnje, a zajednički biramo goste. Sezona lova je otvorena.

Držite li se striktno scenarija ili ima prostora i za improvizaciju?

- Emisija je licenca i pravila su poznata i zadana. Ja kao učiteljica iznova objašnjavam pravila svake igre i držim pod kontrolom natjecateljske timove koji se često u žaru borbe lako zapale, posebno su kompetitivni kapetani, naš omiljeni riječki duo. Osim obaveznih likova sve ostalo je improvizacija, a njih dvojica ponekad izgledaju kao da doista znaju što rade.

Tim Battifiaca ili tim Ferlin?

- A što da vam kažem? Obojica su potkovani znanjem, a ja ne znam koji mi je ljepši ili draži. Možda bi bilo najpoštenije da se odlučimo za happy threesome.

Mislite li da će se emisija svidjeti gledateljima?

- Hoće sigurno, mojoj mami, ona jedva čeka. A ima nas dosta u ekipi pa će biti objektivnih i zadovoljnih gledatelja.

Gledate li sebe na ekranu?

- Ako u tom trenutku nema nešto bolje. Naš program je odličan pa mi je teško odlučiti – nešto drugo ili ja. Kad sam ja, ponekad mi se znoje dlanovi.

Jeste li po prirodi nostalgična osoba?

- Nisam i ne skladištim puno u dugotrajnoj memoriji, ali naravno da se s radošću sjećam nekih zanimljivih trenutaka, uzbudljivih perioda života. Sjajno je što sam se, snimajući "Godinu", prisjetila mnogih događaja, pjesama, filmova, serija koje sam izgubila putem. U emisiji imamo iznimno zanimljive arhivske snimke i ja svako malo uzviknem "Joj, pa da, sad sam se sjetila!"

image

‘Kapetani timova su Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin, a svaki od njih u timu ima jednog natjecatelja. Bit će zanimljivo vidjeti kako su se poznati glazbenici, sportaši i glumci snašli u natjecateljskoj ulozi‘

HTV

Koje su vaše godine za pamćenje?

- Pamtim samo sretne dane i neke noći, naravno. Ponavljam to kao papiga, ali što se može, moja godina za pamćenje je 2000. Na samom početku godine postala sam majka, što je prethodilo tome ne moram vam objašnjavati, ali samo želim reći da sam rodila sina, a ne dite. Danas, puno godina kasnije, ponekad imam potrebu pogledati njegove dječje fotografije i podsjetiti se da sam ga stvarno žarko željela.

Teleport u 60-e

U koju biste se godinu voljeli teleportirati da možete?

- U doba plesnjaka, tamo šezdesetih kad su svi bili ženstveni i muževni i klizili po plesnom podiju. Možda vam to zvuči neuvjerljivo jer to govorim ja koja ne izlazim iz traperica i tenisica, a štikle obuvam samo za novac. Izgleda da sam pritajena romantičarka.

A koju godinu iz vaše karijere najviše pamtite?

- Zadnju u nizu jer to znači da još uvijek trajem.

Na HRT-u radite 33 godine. Jeste li mogli zamisliti da ćete toliko dugo provesti na televiziji i s vremenom postati voditeljski uzor mnogim mladim kolegicama?

- Volim svoj posao. Nisam imala neku poslovnu strategiju ni ludu ambiciju. Napredovala sam korak po korak, učeći na vlastitim greškama s malo sreće i nešto pameti. A trajanje, kontinuitet u ovom su poslu uspjeh.

image

‘Još u svići ima uja, ali lagala bih kad bih vam rekla da se nisam pohabala i izraubala, ali kao adrenalinskom ovisniku posao mi je i dalje zadovoljstvo. Kapitulirala sam kad je riječ o kućanskim poslovima. Ništa mi se više ne da.‘

HTV

Mnogi već godinama zazivaju povratak kviza Najslabija karika. Biste li ga opet voljeli voditi?

- Bio je to voditeljski posao potpuno drukčiji od drugih. Nov, izazovan, i baš mi je bilo zanimljivo. Guštala sam i zato jer je ekipa bila odlična. Inače, kvizovi su uvijek in.

Još vas nekoliko godina dijeli od mirovine. Hoće li se Daniela stvarno umiroviti tako brzo jer to mi naprosto zvuči nevjerojatno, a vjerujem i gledateljima?

- Još u svići ima uja, ali lagala bih kad bih vam rekla da se nisam pohabala i izraubala, ali kao adrenalinskom ovisniku posao mi je i dalje zadovoljstvo. Kapitulirala sam kad je riječ o kućanskim poslovima. Ništa mi se više ne da.

Kako jednog dana zamišljate svoje umirovljeničke dane?

- Nisam ih još počela zamišljati i ne znam čemu da se nadam, možda da počnem igrati Loto jer nada zadnja umire. Vidjet ćemo koja će od nas biti dugovječnija.

Imate li već u planu gdje ćete za Silvestrovo?

- Na jedno ekskluzivno mjesto, neću vam reći svoju kućnu adresu.

Što biste poželjeli sebi u 2024.?

- Jeftina sam za održavanje, dovoljno je da me bude.

27. travanj 2024 22:08