StoryEditorOCM
Lifestyletekuće zlato

’Dani mladog maslinovog ulja’ održat će se u Vodicama, započele prijave za 12. manifestaciju

Piše Šibenski.hr
14. listopada 2022. - 17:58

Započele su prijave za 12. manifestaciju “Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji” koja će se i ove godine održati u Vodicama, i to 17. prosinca u hotelu “Olympia”.

Potrebna količina za ocjenjivanje je 1/2 litre maslinova ulja, a pored ocjenjivanja ulja u rinfuzi, novost je i ocjenjivanje ulja iz pakovine. Pod pakovinom se podrazumijeva boca s etiketom koja udovoljava svim zakonskim normama stavljanja na tržište. Također, ocjenjivat će se kemijski parametri (Zavod za javno zdravstvo Šibenik) i organoleptika (Udruga OLEA, Šibenik – ocjenjivači koji su završili i dobili potvrdu za stručnu osposobljenost za kušače maslinova ulja).

Cijena po uzorku iznosi 300 kuna, u kojoj su troškovi kemijske i organoleptičke analize i fonda nagrada. Svečana večera će se održati i dodatno platiti ukoliko mjere zaštite dopuste ovaj vid okupljanja (cijena večere po osobi je 180 kuna).

Zbog ograničenog broja uzoraka (maksimalno 200), prijave će se primati do 12. studenoga 2022. godine, s tim da organizator može skratiti rok prijava ukoliko se ranije zaprimi maksimalni broj uzoraka. Pravo na sudjelovanje imaju sve fizičke i pravne osobe koje su upisane u registar poljoprivrednih gospodarstva.

image

Obavijest o održavanju manifestacije

Tz Vodice
27. svibanj 2024 17:28