StoryEditorOCM
GlazbaFestival šansone

Večeri starih skladbi u znaku Vice Vukova, njegove pjesme izvodi Đani Stipaničev i gosti

Piše Marija Lončar
20. ožujka 2023. - 15:59

Ovogodišnje, 26. po redu Večeri dalmatinske šansone održat će se 18. i 19. kolovoza na ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske između UNESCO-ove katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice.

Festival kako je to bilo svih ovih godina, osim tijekom korone, počinje s Večeri starih skladbi, a ove godine ona je posvećena legendarnom šibenskom pjevaču Vici Vukovu.

-U večeri pod nazivom "U počast pjesmama Vice Vukova" bit će izvedene neke od Vicinih najpoznatijih skladbi počevši od njegova prvog festivalskog nastupa u Opatiji 1959. godine preko Splitskog, Zagrebačkog i Krapinskog festivala do Slavonije festa i Šibenske šansone 1999. godine – kazuje direktor šibenskog festivala Branko Viljac i dodaje kako će glavni izvođač večeri posvećene Vici Vukovu također biti Šibenčanin, poznati pjevač mlađe generacije.

image

Zdenko Runjić i Vice Vukov
 

arhiv/Slobodna Dalmacija

-Za glavnog izvođača programa odabran je Đani Stipaničev, a uz festivalski orkestar Damira Marušića, Đani će imati i svoje goste koji će svakako uveličati ovu večer. Šibenski festival tako će obilježiti 87. rođendan Vice Vukova, 50 godina njegove uspješne glazbene karijere i 15 godina od njegovog tragičnog odlaska sa hrvatske glazbene scene – istaknuo je Viljac.

Podsjetio je i kako će se Večer novih skladbi održati 19. kolovoza uz izravni prijenos HRT-a. Bit će izvedeno 20 novih skladbi za koje je upravo objavljen natječaj, a rok prijava istječe 30. travnja.

15. travanj 2024 08:54