StoryEditorOCM
GlazbaFinale koncertne sezone

Šibenska narodna glazba i 4 Tenorana oduševili su publiku na posljednjem ovoljetnom koncertu na tvrđavi sv. Mihovila

Piše Toni Veljača
11. rujna 2021. - 11:12

Šibenska narodna glazba zajedno s jednim od najtraženijih glasova na hrvatskoj glazbenoj sceni, 4 Tenora, sinoćnjim nastupom zaključila je glazbena događanja na tvrđavi sv. Mihovil za ovu sezonu.

Orkestar pod ravnanjem maestra Damira Marušića svakim novim koncertom nastoji iznenaditi publiku repertoarom a sudeći prema reakcijama Šibenčana na Mihovilu, izbor skladbi i pjesama je bio pun pogodak.

Instrumentalne aranžmane obogatili su fenomenalni vokali, i to redom, Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić i Filip Hozjak te potvrdili zvjezdani status kod šibenske publike.

Cjelovečernji koncert znakovito je započelo skladbom Phil Collinsa “Another day in paradise” i time nas polako uveo u čaroliju vječnih klasika.

Odavno dobro prihvaćeni od strane šibenske publike, bila je ovo izvanredna prilika da ih u ozračju tvrđave sv. Mihovil upoznamo u drugačijem nastupu, pa su tako za koncert na Mihovilu pripremili poznate operne arije, talijanske kancone, domaće šansone te poznate pop skladbe.

Uz poneko iznenađenje, kao što je obrada “Sanjao sam noćas da te nemam” Bijelog dugmeta, orkestar i njegovi gosti od prve do zadnje pjesme suvereno su vladali pozornicom.

Oba aktera šibenska publika je željno iščekivala, pogotovo orkestar čiji su nastupi na tvrđavi jako rijetki. Naime, orkestar godišnje održi samo dva koncerta uživo, dok s druge strane, 4 Tenora i šibenska publika očito imaju neku „tajnu vezu“ sudeći po tome da imaju četiri osvojene nagrade publike na Večerima dalmatinske šansone.

Koncertna sezona na tvrđavi sv. Mihovil oprostila se u stilu od ove sezone, izvrstan koncert ispunio je očekivanja Šibenčana koji s veseljem mogu očekivati sljedeću sezonu glazbenih događanja kada će na najljepšoj koncertnoj pozornici na obali nastupiti zvijezde kao što su Lorde, Black Pumas, Jack Savoretti i brojni drugi.

18. travanj 2024 12:17