StoryEditorOCM
GlazbaOve subote

Nakon šest godina, u Azimut ponovo stiže niški bend Igralom: svirat će stvari sa svog zadnjeg studijskog albuma

Piše Šibenski.hr
22. veljače 2024. - 14:28

Nakon pauze duge šest godina, Igralom ponovno svira u Šibeniku. Koncert je na rasporedu u subotu 24. veljače i počinje 21.30 sati u klubu Azimut, priopćila je glasnogovornica kluba Snježana Klarić. Sluša se, kaže, rock‘n‘roll s primjesama, među ostalim, tradicionalnih zvukova Balkana i Afrike. Bit će to zapravo koncertna promocija njihovog trećeg studijskog albuma „Premalim stvarima”.

„Nije nam prvi put da dolazimo u Azimut. Znamo koliko je lijepo i koliko je vrijedno to iskustvo”, tvrdi Dimitrije Dimitrijević, jedan od članova benda.

Bend iz Ništa, Igralom dosad je izdao tri albuma. U Šibeniku su zadnji put svirali 2018. godine kada su promovirali svoj drugi album „Sunovrat”. U međuvremenu su, točnije lani, izdali i treći album „Premalim stvarima” pa će ga promovirati ovu subotu, 24. veljače u 21.30 u klubu Azimut.

„Kao grupa smo bili prije šest godina, a ja sam kao kantautor dolazio više puta, i ljeti. U Azimutu imamo svoj obitelj, mogu to tako slobodno reći i jako se veselimo svaki put doći”, poručio je Dimitrije Dimitrijević, dodajući da će fokus na subotnjem koncertu biti na promociji trećeg albuma.

 

„Pošto nam je to samostalni koncert, svirat ćemo stvari i druga dva albuma. Publiku očekuje, ono što sigurno znam, sat i pol do dva sata svirke. Igralo je, neskromno zvuči, ali zanimljivo koncertno iskustvo. To je rock‘n‘roll bend koji posjeduje taj twist da se oslanja na tradicionalne zvukove Balkana, nešto iz Afrike, ima tu etno motiva”, objašnajva Dimitrije.

Igralo su i Mladen Marjanović (gitara) te Ivan Cvetković (bubanj i perkusije), a koncertna promocija albuma u subotu u Azimutu dio je Azimutovog programa „Nevidljiva scena” koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, a koji je sufinanciran sredstvima HDS-ZAMP-a, uz sponzora GRIF.

 

„Mislim da Nevidljiva scena itekako ima smisla. Mislim, stara je priča – alternativni bendovi su potpuno zapostavljeni i tako dalje, ali ova njihova emisija uporo ustrajava, ima sve više ljudi koji to slušaju, pogledaju intervju, svi koji žele imaju te neke regionalne alternativne umjetnike na jednom mjestu. Razgovor s Markom Podrugom je uvijek zanimljiv i zabavan, koncept je fenomenalan, a tu je i jedna struktura koja omogućava bendovima iz šire regije da dođu svirati u Šibenik što je odlično”, priznaje Dimitrije Dimitrijević. Tko još nije čuo bend iz Ništa uživo, evo vrhunske prilike pred sam kraj veljače, poručuju iz Azimuta.

26. travanj 2024 07:52