StoryEditorOCM
OstaloBitka za pripetavanje

Vaterpolisti Solarisa na korak od ‘baraža‘ za prvu regionalnu ligu; Sve mogu riješiti u subotu na svom bazenu u kojem rijetko gube

Piše Krešimir Gulin
27. veljače 2020. - 12:19

Dva kola prije kraja Lige 6 u vaterpolskoj regionalnoj A2 ligi sve je izvjesniji rasplet na vrhu. Naime, trebalo bi se dogoditi pravo malo sportsko čudo da kragujevački Radnički ispusti prvo mjesto koje izravno vodi u viši rang.

Ili, Srbi bi trebali kiksati u obje preostale utakmice u kojima gostuju u Novom Sadu i Nišu, u što je jako teško vjerovati. Da se to i dogodi, Solaris bi trebao pobijediti i Primorje u Šibeniku i Vojvodinu u Novom Sadu. To je puno realnija opcija nego da Radnički dvaput napravi krivi korak.

Međutim, Solaris je prigodu za izravan plasman u A1 ligu propustio prije dva tjedna kada je izgubio u Kragujevcu od izravnog konkurenta. Ili, možda čak i još zimus kada istog suparnika nije pobijedio u Šibeniku.

Stoga, 'sunčanima' preostaje borba za drugo mjesto na tablici koje vodi u kvalifikacije s pretposljednjim iz A1 lige. Podsjetimo, majstoricu je Solaris igrao i prošle godine. Tada s beogradskim Partizanom i nije uspio.

Da bi i ove sezone dobili prigodu za borbu za ulazak u najviši razred regionalnog vaterpola Šibenčani moraju nadmašiti riječko Primorje. 'Sunčani' su u vrlo izglednoj poziciji, jer dva kola prije kraja imaju četiri boda više do Riječana.

Sve dileme oko sudionika u kvalifikacijama, momčad trenera Joška Krekovića mogla bi riješiti već ove subote kada im Primorje stiže na megdan u Crnicu. Jasna je matematika Šibenčana. Dovoljan im je čak i remi. Jasno, u vaterpolu je jako teško igrati na neodlučeno... A Solaris nikako ne bi htio kožu spašavati u posljednje 32 minute u 'vrućem' bazenu Slana bara u Novom Sadu kontra Vojvodine. Koliko je to nezgodno gostovanje govori i podatak da su tamo i suci znali završavati u bazenu...

- Slažem se kako je teško očekivati da će Radnički, koji ima samo jedan remi u dosadašnjem dijelu prvenstva, izgubiti prednost u zadnja dva kola i to protiv objekitvno lošijih suparnika. Dakle, preostaje borba za drugo mjesto između nas i Primorja. Istina je da su oni na minus četiri, ali ne treba trćati pred rudo- oprezan je Joško Kreković, trener Solarisa.

On ima samo riječi hvale za subotnjeg protivnika:

- Riječani su ozbiljna ekipa. Igraju jako, jako dobro. Evo, u prošlom kolu su imali remi u ruci protiv Radničkog. Međutim, htjeli su još i više i na koncu izgubili. Kažem, igraju dobro, dobro su pokriveni na svim pozicijama i zato nas čeka teška utakmica. Znamo sve njihove dobre strane koje ćemo pokušati anulirati. Znamo i njihove loše strane koje ćemo nastojati iskoristiti. Igramo kuć, gdje rijetko gubimo, i napravit ćemo sve da pobijedimo i osiguramo majstoricu- istaknuo je Kreković.

Da je bazen u Crnici jak adut Solarisa naglašava i Andrija Vlahović, kapetan 'Solarisa':

- Mi dvije godine nismo izgubili kod kuće u regionalnoj ligi. No, Primorje je odlična ekipa. Čeka nas rat u vodi. Oni gaje agresivan vaterpolo, 'lupaju' preko glave. Ako upadnemo u njihov mlin, može biti vrlo nezgodno. Ali, u Crnici nitko nije favorit nego Solaris- veli Vlahović.

Premda još nisu završili posao i osgurali kvalifikacije, u taboru Solarisa teško je ne gledati na donji dio tablice A1 lige gdje se krije potencijalni suparnik u 'baražu'.

Tamo je dosta gusto, pa bi Solaris mogao igrati protiv kotorskog Primorca, splitskog Mornara ili beogradskog Partizana:

- Mislim da bi stvari mogle biti jasnije nakon subotnjeg kola. Međutim, o tom potom. Trenutačno smo folkusirani samo na Primorje- zaključio je Vlahović.

Utakmica Solaris- Primorje igra se u subotu u 19 sati. Ulaz na bazen u Crnici je slobodan.

18. travanj 2024 07:27